Spiste giftige svampe: To alvorligt syge

To personer er blevet indlagt med svær nyresvigt efter at have spist en sjælden svamp, som de har samlet i Nordjylland.

Mange danskere er i disse måneder på svampejagt i skoven. Det er hyggeligt og man kan få nogle lækre svampe med hjem, men svampejagt er en aktivitet, man skal være yderst forsigtig med. Det kan nemlig have alvorlige konsekvenser, som det havde for de to danskere, der samlede svampe i Nordjylland.

De to personer har spist svampen ‘hvælvet gift-slørhat’, skriver Aalborg Universitetshospital på Facebook.

Hvælvet gift-slørhat er en sjælden svamp i Danmark, men tilhører en mere udbredt familie af slørhatte, hvor mange er dødeligt giftige. De to personer er i dialysebehandling, skriver hospitalet.

Symptomer på forgiftning fra den hvælvede gift-slørhat optræder typisk flere dage efter indtagelsen. Det vil sædvanligvis være alvorlige symptomer i form af opkastning, diarré og aftagende nyrefunktion. I nogle tilfælde kan nyreskaderne blive permanente med behov for livslang dialyse eller nyretransplantation.

Spis ALDRIG svampe, som du ikke 100 procent kan genkende og skelne fra andre arter. Tag et svampeleksikon med i skoven, så du kan blive klogere på, hvordan de forskellige svampe ser ud. Du kan allerede starte nu ved at læse om 10 giftige planter, der kan dræbe dig.

Mest læste artikler