Du kan spise havens hosta
Japanerne er vilde med hosta-salat og varme retter med hosta. Flere steder i Østen er skudene fra den grønne plante en delikatesse på linje med asparges.
Men du kan også gå ud i din danske have og høste de fine, spidse hosta-skud, hvis du har lyst til at prøve noget nyt.
Læs også: Sådan får du lyng i bede og krukker
På havenyt.dk kan du læse om de hosta-arter, der egner sig til bedst til madlavning.
“Det gælder bl.a. Hosta sieboldiana og Hosta sieboldii . Men også arten Hosta plantaginea var. grandiflora (nogle gange kaldt Hosta grandiflora).”
Opskrift på blancherede hosta-skud med citron
Vi har desuden fundet et godt tip på Bo Grønt Bregninges Facebook-side: En anvisning og opskrift på blancherede hosta-skud.
Sådan gør du:
1. Høst de nye skud, inden de ruller bladene ud
2. Fjern kun nogle få skud fra hver plante, så den ikke går ud
3. Blanchér skudene i en gryde med kogende vand i ca. 2 – 3 min.
4. Hæld koldt vand over
5. kom skuddene i en pose som lægges i fryseren til senere brug, eller vend dem på en varm pande med smør/olie, salt, peber og citronsaft.
Kilder: Bo Grønt Bregninge og havenyt.dk