Danskerne gør klar til sommer i haven: Hamstrer helt særlige varer

Udsigten til en sommer herhjemme får danskerne til at købe stort ind af varmekilder til terrasse og have. Såvel urgamle metoder som moderne teknologi tages i brug.

sommer i haven

Danskerne satser på sydlandsk stemning, selvom om sommeren formentlig skal nydes i Danmark. Salget af bålfade og havepejse slår rekord, og flere danskere går også all in med elektriske terrassevarmere. 

Fra midt i marts har den landsdækkende lockdown og aflyste udlandsrejser fyret op under salget af varmekilder. Salget af bålfade og havepejse ligger 50 procent over samme periode sidste år. Sådan lyder meldingen fra Gardenlife, en af landet største grossister af udstyr til haven. 

– Der er vældig godt salg i produkter med levende ild, men også udstyr som for eksempel popcornspande. Det handler i høj grad om, at folk har haft ekstra tid til at hygge sig i haven, siger Lene Laursen, der er marketingchef i Gardenlife, i en pressemeddelelse.

Både primitive og moderne metoder

Bålfade sikrer den gode stemning og giver mulighed for at grille og varme skumfiduser, riste pølser og lave pandekager. Mange af de såkaldte mexicanske pejse i ler og havepejse i støbejern kan også bruges til grill.

Men når det gælder varme, griber danskerne også til mere moderne metoder. Salget af elektriske terrassevarmere slog rekord herhjemme i 2019. Nu kaster coronakrisen kul på den udvikling, lyder det fra danske Solamagic Skandinavia.

-Sæsonen er startet tidligere, og vi sælger markant flere enheder end i fjor. Kunderne skal simpelthen have det maksimale ud af deres udeliv i år, siger Peter van A. Bjerke, direktør i Solamagic Skandinavia, der udvikler og sælger terrassevarmere til hele Skandinavien.

Jagten på såvel varme og hygge starter ofte på nettet. Data fra Google viser en fordobling i søgninger efter såvel bålfade som terrassevarmere i forhold til foråret 2019.

Mest læste artikler