Denne robotplæneklipper kan styres med stemmen

En robotplæneklipper er ikke bare en robotplæneklipper... Nu kan du nemlig få en plæneklipper med kunstig intelligens, som gør præcis, hvad du siger. Med nye funktioner som stemmestyring, fjernstyring, firhjulstræk og sporingsanordning har det aldrig været nemmere at slå græsset. De mange avancerede funktioner afspejles dog også i prisen.

Da verdens første robotplæneklipper blev lanceret i 1995, var mange skeptiske. Spørgsmål om, hvorvidt en robot virkelig kunne holde plænen nyklippet og frodig, og hvordan man kunne være sikker på, at robotten ikke klippede staudebedet i småstykker, blev dog hurtigt gjort til skamme – og her 25 år senere nyder mange haveejere godt af de selvkørende plæneklippere. Er du en af dem? Så har vi gode nyheder.

Den svenske havemaskine-producent, Husquarna, har nemlig taget robotplæneklipperen til et helt nyt niveau. Som de første i verden har de inkorporeret kunstig intelligens, også kaldet AI, i deres nye robotplæneklipper Automower® 435X AWD.

Stemmestyr din robotplæneklipper

Det betyder, at du via Amazon, Alexa eller Google Home kan du styre plæneklipperen med din stemme. Du behøver blot at fortælle din smart-højtaler, hvad du vil have din robotplæneklipper til at gøre, og så går den straks i gang.

Indtil videre kan du få udført de mest almindelige kommandoer, som start, stop og parker. Du kan også bede Alexa eller Google om statusopdateringer fra robotplæneklipperen, så du ved, hvor langt den er nået i sin opgave.

Udover stemmestyringen har den nye plæneklipper andre banebrydende funktioner, som gør det endnu lettere at slå græsset.

Styr med en app

Først og fremmest kan den programmeres til at gøre præcis, hvad du vil have. På den måde kan du personliggøre den til dine unikke behov. Samtidig er plæneklipperen udstyret med app’en, Automower® Connect, hvorfra du kan fjernstyre og konfigurere din plæneklipper – uanset hvor du befinder dig i verden. Og du kan spore den, hvis den er stoppet eller har flyttet sig, som de selvkørende maskiner kan finde på.

Kan håndtere komplekse plæner

Derudover kan den intelligente robotplæneklipper håndtere meget komplekse plæner.

Den kan nemlig smyge sig gennem smalle passager, bevæge sig over flere adskilte plæner, og klare ekstreme stigninger på helt op til 70 % eller 35 grader. Til sammenligning har en sort skipist typisk en stigning på 40-60 %.

Det er et par helt nye funktioner, der gør plæneklipperen rigtig god til kringlede græsplæner. Den har firehjulstræk på alle hjul, hvilket hjælper den med at køre op og ned ad skråninger, og samtidig har den en hældningskontrol, der kan måle stigningen og vurdere, hvor robotten skal lægge trykket på de fire hjul. Derudover har den centerstyring, da dens krop er delt i to fleksible dele for at kunne håndtere hyperkomplekse plæner.

Automower® 435X AWD fra Husquarna. Priser fra 36.999 kroner.

Mest læste artikler