Derfor må du aldrig lade din vandslange ligge i solen

Det kan gå frygtelig galt, hvis du lader din vandslange ligge i solen i mange timer på en varm solskinsdag…

Uskyldigt vandpjaskeri kan ende grueligt galt

På en varm solskinsdag nyder mange børn såvel som voksne at afkøle sig med vandpjaskeri i haven. Vandlegen kan dog hurtigt ende galt inden den overhovedet er begyndt, hvis ikke man passer på.

Sørg for at trampolinen er sikker at hoppe på – sådan gør du

Brandvæsenet advarer mod opvarmet vand i haveslanger

Efter en ulykke i Phoenix, USA i 2016, hvor en lille dreng på 9 måneder fik alvorlige forbrændinger af vand fra en haveslange, advarer det Amerikanske brandvæsen mod at sprøjte med vand fra haveslanger i sommervarmen.

Ulykken skete, da moren til den lille dreng var ved at fylde en børnepool med vand fra haveslangen. Imens hun fyldte børnebassinet lå den 9 måneder gamle baby i græsset ved siden af, og da moren i kærlig leg begyndte at sprøjte vand mod den lille dreng, begyndte han med det samme at skrige højt. 

Skoldhedt vand fra haveslange forårsagede forbrændinger

Moren til din lille dreng fandt hurtigt ud af, at gråden ikke bare skyldtes, at han ikke brød sig om at blive sprøjtet på med vand. Vandet fra haveslangen var nemlig skoldende varmt og gav den lille dreng smertefulde andengradsforbrændinger på 30 procent af sin krop.

Temperaturen på vandet skyldtes, at haveslangen havde ligget i solen hele dagen, hvilket havde fået temperaturen på vandet til at stige til hele 66 grader, da moren begyndte at fylde børnepoolen.

Få gode tips til at afskærme for solen.

Hvor varmt kan vandet blive i en haveslange i Danmark?

Nu tænker du måske, at vandet fra en vandslange i Danmark aldrig vil blive varmt nok til at skade nogen, men det er faktisk ikke rigtigt. 

Selvom vandet måske ikke kan blive lige så varmt i Danmark som i Phoenix, så kan vandet i en vandslange stadig blive varmt nok til at skade børn og dyr. Dette skyldes, at børns og nogle dyrs hud er sartere end voksne menneskers. 

Sørg derfor altid for at lade vandet løbe lidt, inden du retter vandstålen mod dyr eller mennesker. 

Mest læste artikler