Drivhuset

Sådan finder du det perfekte drivhus

Skal du bygge sit eget drivhus, er det først og fremmest vigtigt, at du undersøger, hvilke slags drivhuse, der findes. Det er fx muligt at bygge et minidrivhus, et trædrivhus eller som en forlængelse af huset i form af et vægdrivhus eller et minidrivhus. Det kan også være, du gerne vil bygge drivhuset af genbrugsmaterialer, eller måske drømmer du om at få dit helt eget orangeri i baghaven.

Læs mere

Vi guider dig til, om du skal vælge at bygge drivhuset af plader i plast eller glas, samt hvor mange kvadratmeter drivhuset bør være, hvilket jo naturligvis afhænger af lige netop dit behov. Det er fx muligt at bygge drivhuset i glas og aluminium, da glas er væsentligt billigere end polycarbonat.

Guide til at dyrke grøntsager i drivhuset

Når drivhuset er færdigbygget og klar til brug, så kan du gå i gang med at plante alle dine yndlingskrydderier, grøntsager og frugter. Her finder du de bedste tips og tricks til, hvordan du bedst dyrker grøntsager i drivhuset. Du finder fx 10 tricks til lækre tomater i drivhuset og information om, hvornår det er det bedste tidspunkt på året at plante nye grøntsager og krydderier.

Det er også vigtigt at vide, hvilken slags jord du skal vælge. I drivhuset kan du fx vælge at dyrke direkte i jorden, i plantesække eller i små og store potteplanter. Alle mulighederne stiller forskellige krav til pasningen, vandingen og gødningen.

Drivhuse er en vidunderlig hobby

Et skønt og velpasset drivhus betyder glæde, hygge og kvalitetstid. Det kan være sjovt og lærerigt for små børn at få lov til at dyrke deres egne planter og krydderier, ligesom det for de voksne kan have en afstressende effekt. Og det er en hobby man kan dyrke, hvad end man bor i hus eller lejlighed. Det er nemlig også muligt at installere et drivhus på altanen og hoppe med på den populære bølge, der kaldes urban gardening – et fænomen, der i sin enkelthed går ud på at dyrke haven i storbyen.

Få de bedste råd til, hvordan du kommer i gang med at dyrke dine egne chili, hvordan du størst muligt udbytte af et lille drivhus, eller hvordan du skal beskytte drivhuset med alger, svamp og diverse skadedyr.

Guide til orangeri: Få viden og inspiration om arkitektur, indretning og priser

Guide til orangeri: Få viden og inspiration om arkitektur, indretning og priser

Et orangeri kan hjælpe enhver vinterdeprimeret sjæl igennem den kolde tid og samtidig gøre det lange sommeraftner endnu længere. Lad dig inspirere, og indret et fantastisk rum, som du kan nyde hele året rundt. Se orangerier, der vil fortrylle dig, og oplev en verden du ikke kan leve uden.

Vælg det drivhus, der passer bedst til dit grønne hjerte og din baghave
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Vælg det drivhus, der passer bedst til dit grønne hjerte og din baghave

Kære medhaveentusiast, kan du mærke det? Forår stemningen er her, og hvis du er ligesom os, så har du allerede en havetrang i fingrene for at få jord under neglene og nyde synet af friske spirer, der stikker hovedet frem.

Sådan får du tidlige tomater
Tidlige tomater

Sådan får du tidlige tomater

Få havemanden Claus Dalbys bedste tips til at så og forspire dine egne tomatplanter. Går du i gang nu, kan de nå at vokse sig store og stærke nok til at blive plantet ud i drivhuset til maj.

idenyts store guide til dit drivhus
bedstefar og lille pige i drivhus

idenyts store guide til dit drivhus

idenyt har lavet den ultimative guide til dit drivhus. Her guider vi dig til at vælge det bedste drivhus, hvilke planter du kan dyrke, hvilket tilbehør du bør anskaffe dig og alt i mellem.

De bedste planter til drivhuset
Peberfrugter i drivhus, som plante i drivhus

De bedste planter til drivhuset

Drivhus planter findes der mange af. Læs med her, når vi gennemgår alt du skal vide, om de bedste planter til drivhus.

Drivhuset i juni – det skal du gøre
beskæring af tomatplanter

Drivhuset i juni – det skal du gøre

Lige nu er der fast arbejde i drivhuset. Både tomatplanter og basilikum vokser hurtigt, og det er også en god idé at være efter peber- og chiliplanternes første blomster.

Rengøring af drivhus – beskyt det mod alger, svampe og skadedyr med disse tips

Rengøring af drivhus – beskyt det mod alger, svampe og skadedyr med disse tips

Der er masser af grunde til at få rengøringen af dit drivhus ordnet både inden vinteren og om foråret. En af de allervigtigste grunde til at rengøre drivhuset er, at du får has på rigtig mange af de alger, svampe og skadedyr, som kan lide klimaet lige så godt i dit drivhus som dine planter.