18 grader – hemmeligheden bag en god agurkehøst

At høste sine egne friske agurker er noget af det mest tilfredsstillende, men der er nogle udfordringer. Læs mere om kunsten at dyrke agurker her.

2 gyldne regler, hvis du vil lykkes med agurkedyrkning

2 gyldne regler, hvis du vil lykkes med agurkedyrkning

Når først agurker har fat i drivhus-jorden og begynder at nyde livet, går det for alvor stærkt. Så stærkt, at der næsten kan opstå jungletilstande efter kort tid.

Men der kræves noget for at få gang i væksten. Agurker skal have hjælp.
Hos havenyt.dk kan du få en masse tricks til dyrkning af agurker, og den væsentligste pointe er, at det meste af arbejdet foregår, inden væksten går i gang.
En agurkeplante har brug for følgende to betingelser for at gro godt i drivhuset:

  1. Jorden skal være minimum 18 grader om morgenen
  2. Vandet må ikke stå op omkring stammen – det skal kunne løbe væk. Det sørger man for ved at hyppe jorden op i en ‘høj’ og plante agurkeplanten i toppen, så vandet kan løbe fra.

Jungle i drivhuset er ikke godt

Man skulle tro, at den kraftige, optimistiske vækst kun er godt, og at mange små agurker vil give en stor høst.

Det er dog ikke tilfældet. En agurkeplante skal beskæres, så de stærke agurker kan blive modne og store – man er ikke interesseret i en masse små, gule tingster.

En god måde at beskære på er i følge havenyt.dk at fjerne alle blomster på hovedstammen, så planten koncentrerer sig om at udvikle sideskud og dermed blive kraftigere.

Beskæringen er dog ikke helt så simpel, og der findes flere skoler indenfor dette. Læs mere her – blandt andet om metoder til at få masser af miniagurker.

Mest læste artikler