Drivhuset i marts: Disse planter skal du så i foråret inden drivhussæsonen starter

For at udnytte sæsonen i drivhuset skal nogle planter sås, inden drivhuset er klar til at tage imod dem. Det gælder de varmekrævende planter som chili, tomat og agurk. Når det bliver lidt lunere, har planterne godt af dagophold i drivhuset.

Med drømmen om den store høst af saftige agurker og smagfulde tomater i drivhuset, kræver det, dine forberedelser til deres ankomst er bedst mulig.

Det rigtige tidspunkt for såning og planternes forhold er vejen frem til de frodige køkkenhaver i de varmere måneder.

Skal dine planter nå at bære frugt i samme sæson, er det allerede i starten af foråret, de fleste af planterne skal til at sås og klargøres. Så er de klar, når drivhuset er.

Drivhusplanter kræver varme

De traditionelle drivhusplanter kræver mere varme, end en almindelig dansk have leverer uden ekstra beskyttelse. Derfor må de som regel starte livet indendøre i vores varme boliger, og de må først komme ud godt hen på foråret.

Så chili først i marts

Chili og peber har en ret lang udviklingstid, så de skal helst sås i begyndelsen af marts, hvis du skal nå at høste frugterne modne hen på sensommeren.

Tomater sås også i marts

Du kan også så tomater indendørs i marts, men vent til midt inde i marts. Sår du tomater for tidligt, får de ikke lys nok indenfor, og så bliver planterne lange og ranglede og udvikler ikke så mange klaser med frugt.

Tomater er ret følsomme, når det gælder forholdet mellem varme og lys, så er der ikke lys nok, skal de helst stå lidt køligere end stuetemperatur.

Agurk skal vente til maj

Agurk er meget varmekrævende og kan ikke komme ud i drivhuset før sidst i maj evt. først i juni. Og da de samtidigt vokser ret hurtigt er det bedre at vente til midt i april med at så dem.

Vær opmærksom på, at jorden skal være ret varm, inden agurk plantes ud.

Planter på dagsophold i drivhuset

Når temperaturen om dagen er konstant over 8 grader, så har tomaterne godt af at komme ud i drivhuset, hvor de får langt mere lys, end du kan give dem inde i dit hus.

Du vil hurtigt kunne se, at planterne bliver kraftigere af opholdene derude. Bare husk at få dem ind til aften, når temperaturen falder.

Udnyt jorden og tiden

Mens de varmekrævende frø spirer inde i vindueskarmen, kan du godt begynde at udnytte jorden og det milde klima i drivhuset.

Prøv fx at så lidt radiser, salat, spinat eller kørvel i drivhusjorden. Radiser er så hurtige, at du sagtens kan nå flere hold, inden tomaterne skal plantes ud.

Læs også: Guide til drivhuse | Alt om dit nye drivhus fra A til Å

Mest læste artikler