idenyts store guide til dit drivhus

idenyt har lavet den ultimative guide til dit drivhus. Her guider vi dig til at vælge det bedste drivhus, hvilke planter du kan dyrke, hvilket tilbehør du bør anskaffe dig og alt i mellem.

bedstefar og lille pige i drivhus

Alt om dit drivhus

UANSET om du skal til at købe dit første drivhus eller allerede har ejet et i mange år, giver denne side dig overblikket over samtlige af vores nyttige artikler om drivhuse.

Lad os komme i gang!


Indhold


Valg af drivhus

ET DRIVHUS behøver ikke nødvendigvis at koste en bondegård. De kan fås i alt fra små til store størrelser og i forskellige prisklasser.

Læs videre her, og se, om dit temperament er til polycarbonat, træ eller aluminium, og om du skal investere i et orangeri eller måske et såkaldt engelsk drivhus.


Til toppen


Orangeri eller drivhus?

I STEDET FOR et drivhus kan du også investere i et orangeri. En sådan tilføjelse til din have vil hjælpe dig igennem den kolde tid og samtidig forlænge ude-sæsonen.

Læs mere her:


Til toppen


Tilbehør til dit drivhus

DU KAN NEMT købe dig fattig i mange sjove ting til dit drivhus, men det er langt fra alt tilbehør, der er lige nyttigt.

I de følgende artikler kan du blandt andet blive klogere på tilbehør, der hjælper på eksempelvis temperaturen eller køb af plantemuld.


Til toppen


Dyrkning af planter

DU KAN dyrke næsten alt i et drivhus, men visse planter egner sig bare bedre. Især sydlige planter som tomater, agurker, peberfrugter, vindruer og krydderurter trives særligt godt i et varmt væksthus med høj luftfugtighed.

Få inspiration, til hvad du kan dyrke, i en af følgende artikler:


Til toppen


Årets gang

NÅR FØRST du har købt et drivhus, vil du hurtigt opdage, at sæsonen er noget anderledes end i din have.

I denne sektion får du gode råd til alt fra udplantning til beskæring, og du lærer ikke mindst hvornår, du skal gøre det for at få den bedste høst.


Til toppen


Gør det selv (DIY)

DU BEHØVER ikke købe et væksthus til flere tusinde kroner. Du kan også bygge dit eget hjemmelavede drivhus.

Her er gode tips, hvad enten du vil bygge det selv af gamle vinduer eller lægge fliser.


Til toppen


Skadedyr, alger og svamp

ET DRIVHUS fyldt med myrer og skadedyr kan ødelægge din høst.

I de følgende artikler får du gode råd til bekæmpelse af skadedyr, alger og svamp samt tips til rengøring og vedligehold.Til toppen

Følg idenyt på Instagram og få flere råd om drivhuse

“Guide til drivhuse | Alt om dit nye drivhus fra A til Å” blev først bragt den 9. september 2022 og er senest opdateret den 18. november 2022

Mest læste artikler