Drivhuset i ferien – sådan passer du det, når du er væk

Da der ikke regner inde i drivhuset, kan planterne derinde hurtigt blive slemt tørstige, hvis du tager væk hjemmefra.


Det kræver planlægning at passe drivhuset i sommerferien. Den allerbedste løsning er at alliere sig med venlige naboer, der dagligt vander, for i sommertiden er fordampningen stor, og det samme er planternes vandbehov, da det er nu, de for alvor skal sætte frugt. Er jeres ferie forskudt, er det en oplagt byttehandel.

Tag på ferie i en uge

Men der er andre muligheder. Nemmest er det, hvis du dyrker direkte i drivhusjorden. Så grundvander du jorden, lige inden du tager på ferie – og det er altså virkelig en grundig vanding – og bagefter dækker du jorden med planteaffald, fx afklippet fra græsslåningen. Så kan du roligt tage på ferie i en uges tid.

Læs også: Guide til drivhuse | Alt om dit nye drivhus fra A til Å

Automatisk vanding

Dyrker du i plantesække, så skal der vandes hver dag, og er de velvillige naboer ikke til stede, så må du tænke i automatisk vanding. Det kan ske enten med kapillærkasser, der kan indeholde vand til en uges tid eller ved drypvanding. Du skal have en tilstrækkelig stor vandbeholder og så sætte et drypvandingssystem til. Det sikrer en jævn tilførsel af vand til de enkelte planter, så du kan komme hjem fra ferie og høste tomater og agurker, og hvad du ellers har i drivhuset.

Betaling af nabohjælp

Har du fået naboen til at vande, så lad en del af ”betalingen” være fri høst af agurker, for de bliver hurtigt for store, og det hæmmer udviklingen af nye agurker, som du gerne skulle nyde efter ferien.

Artiklen blev først bragt på idenyt.dk i 2008. Den er senest opdateret den 31. maj 2022

Mest læste artikler