FOKUS på drivhuse: Få stort udbytte af et minidrivhus

Har du ikke plads til et stort drivhus, er det oplagt at vælge et mindre. Vi viser nogle af de mange muligheder.

Forhandler: Juliana, tlf. 66 11 18 11

Det kræver ikke meget plads, de store investeringer eller anstrengelser at anskaffe sig et lille drivhus, der bringer foråret frem tidligere og får sommeren til at vare en god tid længere.

En mur – helst af den sydvendte slags – er alle tiders ståsted for et vægdrivhus, der kan rumme mere, end de fleste tror. Især hvis du monterer hylder i drivhuset, hvor krydderurter og sommerblomster kan skyde i vejret.

Mindre plads

En af fordelene ved en vægmodel er, at den ikke optager så meget plads, selv om fritstående også fås i ganske beskedne mål, og vægmodellerne kan fås lige så store som en havestue.

Læs også: Sådan får du succes med et minidrivhus

I mange hobbydrivhuse har polykarbonat indtaget førstepladsen som rudemateriale. Polykarbonat bruges til såvel enkeltlagsruder som ruder med flere lag i forskellige tykkelser. Forskellen er, at enkeltlagsversionen er mere gennemsigtig end flerlagsudgaverne, der til gengæld isolerer bedre og giver en mere jævn temperatur gennem hele døgnet. Noget, som de fleste planter sætter stor pris på.

Lige til at sætte op

Drivhusene sælges som samlesæt, der er lige til at fragte hjem fra byggemarkedet eller havecenteret. De er forholdsvis lette at stille op, hvis du følger vejledningen til punkt og prikke og har værktøjet.

Har du ikke mod på et drivhus, så overvej nogle rummelige mistbænke eller spirekasser, som de også hedder. Her kan du fx så den første salat direkte i jorden. Mistbænken er også perfekt til de planter, du har sået inde, og som skal tilvænnes livet udenfor.

Før du køber
Husk at tjekke, om soklen er inkluderet i drivhusets pris. Ellers skal du regne med 500-600 kr. mere til den.

• Vælg en model med vinduer, der kan lukkes op.

• Overvej, om du skal dyrke i jorden, i plantesække eller kapillærkasser, som har indbygget vandreservoir.

• Tjek kvaliteten. Jo kraftigere profiler der er på drivhuset, og jo tykkere polykarbonat der er brugt til ruderne, jo mere robust er det.

• mange forsikringsselskaber dækker kun stormskader, hvis drivhuset er monteret rigtigt. Spørg hos dit selskab, før du sætter drivhuset op.

Skræddersyet til væggen
Drivhuset til væggen er lavet i en kraftig kvalitet. Ruderne er af K-glas med belægning, der gør dem lige så isolerende som polykarbonat. Alle beslag er af rustfrist stål, listerne af gummi, og aluminiumsprofilerne meget kraftige.
Drivhuset kan laves på mål i lige den farve, du vil have, og det kan skilles ad og tages med, hvis du flytter.

Du kan høre mere hos Pavillon Danmark,
tlf. 63 18 18 40.

Til den første tid
Spirekassen af polypropylen måler 100 x 96 cm og koster 398 kr.

EOS Jardin, tlf. 55 45 45 44, anviser nærmeste forhandler

Rummeligt drivhus
Model 300 har to oplukkelige ruder og en skydedør. Det måler 370 x 144 cm og koster 3.195 kr. Dertil kommer soklen, som koster 500 kr.

Ring og hør mere hos Hobbydrivhuse på tlf. 97 97 72 12.

Redaktionen kan ikke indestå for prisændringer og udgåede produkter

Mest læste artikler