Gør dit drivhus klar til vinteren: isolering med bobleplast

Isolerer du drivhuset med bobleplast om vinteren, kan du få mange ekstra timer og afgrøder i det.

Vil du også gerne have drivhussæsonen til at vare lidt længere? Eller skal havens krukkeplanter have et beskyttet vinterhi?

Så er bobleplast svaret. Du kan nemlig nemt selv isolere dit drivhus til vinteren med det lette og billige beskyttende materiale.

Hvordan fungerer drivhus-isolering?

Ved at isolere alle glasruderne i lofter og vægge med boblefolie vil dit drivhus bedre kunne holde på varmen og sikre, at solstråler stadig kan trænge igennem det transparente bobleplast.

Boblefolie-isolering er uden tvivl en af de billigste metoder til isolering, og det kræver kun, at du har en eftermiddag til rådighed for at sætte det op.

Eksotiske planter i drivhus om vinteret
Fofo: Getty Images

Køb ganske almindelig bobleplast i dit lokale byggemarked eller på nettet. Gå efter bobleplast med en bredde på 1-2 meter og sørg for at finde den tykkeste boblefolie med de største luftbobler. Jo tykkere folien er, og jo større luftbobler, desto bedre vil bobleplasten isolere dit drivhus.

Du kan med fordel folde boblefolien og hænge det op i et dobbelt lag.

Fordelen ved at købe bobleplast fra et byggemarked er desuden, at du kan få ruller på op til 150-200 meter i længden, så du har boblefolie til at isolere dit drivhus i mange år.

Hvordan påsættes bobleplast i drivhuset?

Du skal altid isolere dit drivhus indefra – det giver det bedste resultat. Hænger du boblefolie på ydersiden af drivhuset, vil det ikke få den ønskede effekt.

Dit drivhus skal være tørt og tæt, det giver de bedste forhold for opsætning og virkning af bobleplasten.

Du kan fastgøre bobleplasten på flere måder:

I samtlige planteskoler kan du købe beslag, som er fremstillet til at hænge boblefolie op. De fungerer ved, at du påsætter klemmer rundt på drivhusets stolper på vægge og i loft.

Der sidder en spids på klemmerne, som du presser boblefolien ned over. Der medfølger beslag, som derefter skrues på og holder boblefolien fast.

En anden enkel løsning er at trække et reb langs toppen af drivhusets tag. Du kan skrue et ophæng op i toppen af hver gavl og et i midten af drivhuset for at holde rebet fast.

Fastgør derpå et reb eller en snor rundt i kanten, der hvor taget møder siderne i drivhuset. Bobleplasten lægges hen over rebet i toppen af drivhuset og fastgøres langs vinduerne ved at blive trukket bagved rebet, som sidder langs kanten af drivhuset.

En fordel ved begge løsninger er, at de kan pilles ned, når foråret springer ud, og genbruges igen til næste vinter.

Foto: Getty Images.

Mest læste artikler