Gør drivhuset forårsklar

Midt i april skal drivhuset gøres godt og grundigt rent med lunkent vand og brun sæbe. Husk gummihandskerne, når du gør rent, og få ikke sæbevandet i øjnene, da det er skrap kost. Skrub grundigt med en stiv børste og spul efterfølgende grundigt med vand fra haveslangen.

Kom af med skadedyrene i drivhuset
Dyrker du i drivhusjorden, så er det en god idé at fjerne de øverste par centimeter jord, der er fyldt med planterester fra sidste år – her overlever der masser af skadedyr og eventuelle plantesygdomme. Suppler herefter gerne med rigeligt havekompost.

Vand jorden
Drivhusjorden har ikke fået vand hele vinteren, så det er en god idé, at grundvande nu. Har du en havevander, så sæt den ind i drivhuset, luk vinduerne og sæt den til at køre det meste af en dag – på cirka halv kraft. Hvis du lægger klar plastik over jorden bagefter, varmer jorden hurtigere op, og du kan plante dine drivhusplanter ud lidt tidligere.

På dagsophold
Det er også nu, du kan begynde at sætte dine forspirede planter ud i drivhuset om dagen. Men det er vigtigt at holde øje med vejret. Er solen for skarp kan et dække af fiberdug være forskellen på liv eller død for planterne. Og husk, at der helst skal være minimum 8 grader varmt. Ellers har planter som fx tomater det meget bedre indendøre. Ved at sætte planter som tomater og lidt senere agurker ud om dagen, sikrer du, at de får en langt mere harmonisk vækst og dermed får du også en langt større høst, når sæsonen går i gang senere på året.

Hygge i drivhuset
Ligesom planterne kan du også tage på et velfortjent dagsophold inde i drivhuset, for her er der både læ og tørvejr, og der er ikke meget bedre end en kop god kaffe i et rengjort drivhus i det tidlige forår. Skinner solen, så kan du såmænd smide jakken og sætte dig i en havestol med en god bog og glæde dig til den forhåbentlig gode kommende sommer.

Mest læste artikler