Sådan holder du varmen nede i drivhuset om sommeren med skyggenet

Drivhuset kan faktisk blive for varmt for nogle planter.

Solen varmer drivhuset op.

Selvom drivhuset er voksested for en varmekrævende planter, så kan sommeren hurtigt gå hen og blive for varm for dem også. Så en del af arbejdet med drivhuset i sommeren bliver at holde temperaturen nede, uden det går for meget ud over mængden af lys.

Skyggenet eller skyggepasta

Eksempelvis tomater bryder sig ikke om stærk direkte sol. En af de effektive metoder til at holde temperaturen på et tåleligt niveau, når sommersolen skinner, er med skygge. Det kan være i form af skyggenet eller en speciel skyggepasta, som nemt kan vaskes af med vand senere på sæsonen.

Skyggepasta er en kridtholdig masse, som kommes på drivhusets vinduer udvendigt med pensel eller malerrulle. Pastaen beskytter mod solens stråler, ligesom den også hjælper med at opretholde en stabil temperatur i drivhuset.

Godt med luft

En anden vigtig ting i sommerdrivhuset er udluftning. Det er optimalt med automatiske vinduesåbnere, der sørger for åbne vinduer, når temperaturen stiger for meget i drivhuset. Men ellers er det ud og åbne nogle vinduer og evt. døren, når det er varmest.

Læs også: Guide til drivhuse | Alt om dit nye drivhus fra A til Å

Overbrus planterne

Er der meget varmt en dag, så drivhusplanterne lider trods skygge og frisk luft, så kan du prøve at overbruse planterne, jorden og drivhusjorden. Det får temperaturen til at falde midlertidigt, men virkningen er ikke særligt langvarig. Overbruser du planterne, skal det helst ske med lunkent vand, da de ellers kan få et kuldechok.

Læs også: Med dette tilbehør til dit drivhus får du den bedste sæson – nogensinde

Denne artikel blev først bragt på idenyt.dk i 2008. Den er senest opdateret den 31. maj 2022.

Mest læste artikler