Skift beskadiget glas
Det er i denne tid, at vi risikerer pludselige stormvejr, som kan beskadige drivhusets glas. Sker det, er det med at få nyt glas sat i hurtigst muligt inden næste blæsevejr, så skaden ikke bliver større.
Vær klar til næste år
Trygt inde i varmen igen er det tid at kigge tilbage på den netop afsluttede havesæson og finde ud af, om næste år i drivhuset skal være anderledes. Skal der andre sorter til, andre afgrøder, eller gik det hele rigtigt godt. Det varer ikke længe inden frøfirmaerne har næste års katalog på banen, og der er ofte nogle nyheder, der er sjove at prøve af.
Læs også: Med dette tilbehør til dit drivhus får du den bedste sæson – nogensinde
Vand overvintrende planter
Har du overvintrende planter i drivhuset, skal de vandes ind i mellem – især når solen skinner. Og laver du dine egne planter til drivhuset fra frø, så er det på tide at vaske potterne og tjekke beholdningen af såmuld – allerede i slutningen af januar kan du begynde at så chili.
Læs også: Orangeri – Varm dig i din egen eksotiske oase hele året
Fej sneen af drivhustaget
Det er smukt, når en ordentlig omgang sne har lagt sig i et flere centimeter tykt lag på taget af drivhuset, men når det pludselig slår om til tøvejr, bliver sneen temmelig tung, og der er risiko for knækkede ruder. Så husk at feje sneen af taget efter større snebyger.
Levende lys hygger
I den allermørkeste tid er det rigtig hyggeligt at sætte levende lys ud i drivhuset. Det giver liv i haven, nu alt andet er i dvale, og så giver det et lille varmetilskud til evt. overvintrende planter.