Nu skal der nippes sideskud i drivhuset

Lige nu er der fast arbejde i Lotte Bjarkes drivhus – nemlig at være efter sideskuddene på de forskellige planter. Både tomatplanter og basilikum vokser hurtigt, og det er også en god idé at være efter peber- og chiliplanternes første blomster.

Hold styr på de hurtige tomater

Der er et eller andet magisk ved tomatplanter. Selv om man lige har været bestanden igennem for at knibe sideskud, er der alligevel flere at knibe, næste gang man kommer på inspektion. Enten gemmer de sig, eller også vokser de meget hurtigt. Under alle omstændigheder er det nogenlunde fast arbejde at holde justits i drivhuset nu. Der skal nippes sideskud på de hurtigt voksende tomatplanter, og hovedstammen skal snos op i spiralen i takt med, at den vokser.

De demonterede sideskud kan bruges som stiklinger til ekstra tomatplanter. 

Aubergineplanten får præcis den samme tur. Af med sideskuddene og op i spiralen.

Hærværk mod peber- og chiliplanter

Basilikumplanterne vokser også hurtigt til. For at få dem ekstra buskede, klipper jeg topskuddene af lige over et bladpar. De skyder hurtigt igen, og så er der samtidig råvare til årets første omgang hjemmelavet pesto.

Peber- og chiliplanter er begyndt at blomstre, men selv om det ligner hærværk, kniber jeg de første blomster af. Ellers går planten nemt i stå, fordi den bruger al energien på at udvikle den første frugt.

Et chili-eksperiment

Chiliplanten på billedet er i øvrigt et spændende eksperiment. Det er nemlig en ny, dansk chili med navnet Bhut Orange Copenhagen. De små orange frugter er vildt stærke og planten rigtig dekorativ.  Det er danske chilientusiaster, der står bag sorten, der nærmest har opnået kultstatus på Facebook. Det bliver spændende at se, hvordan den udvikler sig. 

Mest læste artikler