Drivhuset i juni – det skal du gøre

Lige nu er der fast arbejde i drivhuset. Både tomatplanter og basilikum vokser hurtigt, og det er også en god idé at være efter peber- og chiliplanternes første blomster.

beskæring af tomatplanter

Hold styr på de hurtige tomater

Der er noget magisk ved tomatplanter i juni måned. Selv om du lige har været bestanden igennem for at knibe sideskud, er der alligevel flere at knibe, næste gang du kommer på inspektion. Enten gemmer de sig, eller også vokser de meget hurtigt. Under alle omstændigheder er det nogenlunde fast arbejde at holde justits i drivhuset i juni. Der skal nippes sideskud på de hurtigt voksende tomatplanter, og hovedstammen skal snos op i spiralen i takt med, at den vokser.

De demonterede sideskud kan bruges som stiklinger til ekstra tomatplanter.

Aubergineplanten skal have præcis den samme tur. Af med sideskuddene og op i spiralen.

Læs også: Guide til drivhuse | Alt om dit nye drivhus fra A til Å

Beskær peber- og chiliplanter

Basilikumplanterne vokser også hurtigt til. For at få dem ekstra buskede, skal topskuddene klippes af lige over et bladpar. De skyder hurtigt igen, og så er der samtidig råvarer til årets første omgang hjemmelavet pesto.

Peber- og chiliplanter begynder også at blomstre, men selv om det ligner hærværk, skal du knibe de første blomster af. Ellers går planten nemt i stå, fordi den bruger al energien på at udvikle den første frugt.

Denne artikel blev først bragt på idenyt.dk i 2014. Den er senest opdateret den 31. maj 2022.

Mest læste artikler