Derfor skal du sætte drivhuset op i efteråret

Når foråret kommer, og havelysten for alvor melder sig igen, er der mange, der går i gang med at etablere et drivhus i haven. Men det er faktisk langt bedre at rykke nu i efteråret.

Drivhussæsonen er forbi for i år. Alligevel er det nu, du skal i gang, hvis du drømmer om et nyt drivhus. Jorden er nemlig meget nemmere at grave i, og selvom der går tid, før du for alvor kan tage drivhuset i brug, vil du være helt klar til den nye sæson.

Læs med her.

Sæt drivhuset op før frosten sætter ind

Skal der etableres drivhusbede i selve havejorden, eller skal der graves ud til sokkel, så kan der gå et godt stykke tid efter vinteren, før jorden er klar til at grave i, og så kan den første drivhussæson måske slet ikke nå at komme i gang til tiden. En af fordelene ved et drivhus er jo ikke mindst, at vi kan komme i gang før normal tid.

 

Jorden er god om efteråret

Den lune og fugtige jord, som vi har i haverne her i begyndelsen af efteråret er ideel at grave i. Sætter du drivhuset op, inden vinteren begynder, kan du allerede i februar, mens jorden ude er frosthård, nyde nogle solskinstimer inde i drivhuset, hvor temperaturen stiger gevaldigt, når solen er på.

Læs også: Med dette tilbehør til dit drivhus får du den bedste sæson – nogensinde

Isolering med bobleplast

Med lidt ekstra isolering i form af fx bobleplast, så kan flere af dine krukkevækster, der ellers ikke er fuldt vinterhårdføre, også overleve vinteren ude i det nye drivhus.

Plads til hygge

Når du investerer i et drivhus, så husk, at der skal være plads til at kunne sidde derinde – helst hele familien. For der er ikke noget hyggeligere end at skyde havesæsonen i gang en solbeskinnet weekenddag i februar, hvor drivhuset midt på dagen kan blive varmt nok til at nyde årets første “udendørs” frokost. Det bliver helt klart en familietradition allerede efter første gang.

Mest læste artikler