Stor mangel på drivhuse: Så længe skal du vente

Hvis du er en af dem, som har bestilt nyt drivhus, så skal du væbne dig med tålmodighed.

Hvis du for nylig har købt et drivhus, så risikerer du at vente meget længe, før du kan plante tomater og agurker i din nyerhvervede ejendom. Det fortæller Nikolaj Stærmose, som er direktør hos Juliana Drivhuse, der er Europas største producent af drivhuse og orangerier. 

– Vi har på mange produkter fortsat en leveringstid ud over det normale, fortæller han til Idenyt. 

Årsagen er, at mange under coronakrisen har deres drivhusdrømme. Det har skabt stor efterspørgsel hos drivhusproducenterne, som nu har svært ved at følge med.

Hos Juliana Drivhuse i Odense har de øget deres kapacitet med 40 procent under coronakrisen for at kunne følge med efterspørgslen, men trods de flere kunder har det ikke betydet det store overskud for virksomheden. 

Læs også: Orangeri – Varm dig i din egen eksotiske oase hele året

For den store efterspørgsel på drivhuse har også betydet, at producenterne står tilbage med en stor regning. Det skyldes, at omkostningerne til at producere drivhusene er steget med 25 procent, fordi der er øget pres på forsyningskæderne, som er præget af mangel på containere, kø ved havnene og fordoblede fragtrater.

Læs også: Grønne tomater – hvad kan de bruges til?

Af samme grund oplever fabrikken i Odense mangel på både aluminium, stål og glas, som udgør hovedingredienserne til et Juliana drivhus. 

Direktøren er ved godt mod

Selvom priserne på materialer stiger, så håber direktøren hos Juliana Drivhuse, at tilstanden normaliserer sig sidst på året. Indtil da håber Nikolaj Stærmose, at drivhus-kunderne vil være tålmodige. 

– Vi er kede af den ulejlighed det giver, men vi forsøger at kommunikere ændringerne så hurtigt som muligt, så kunderne er forberedte, siger han. 

Der er dog håb for et haveprojekt til sensommeren og efteråret.

– Nogle produkter kan leveres så man har et godt projekt til sin efterårsferie. Andre produkter kan først leveres i det nye år, men tids nok til at få glæde af den nye havesæson i 2022, siger han til idenyt.

Hvornår er der efterårsferie?

Mest læste artikler