Drivhuset i maj: Det skal du gøre nu

Maj byder på en række skønne opgaver for de heldige ejere af et drivhus.

små tomater i drivhuset

Maj måned er en skøn tid som drivhusejer, næsten ligegyldig hvor ambitiøs en havedyrker du er.

Egne tomater

Måske bugner drivhuset med forkultiverede udplantningsplanter, som snart skal ud fra det beskyttende glas, eller også er det bare nu, at der skal tænkes i de traditionelle drivhusplanter – tomat og agurk. Har du selv sået tomater, kommer de forhåbentlig på dagophold i drivhuset hver dag, for det sikrer dem lys nok til at blive sunde planter, inden de snart skal i jorden.

Læs også: Guide til drivhuse | Alt om dit nye drivhus fra A til Å

Tomater fri for kulde

Det vigtigste med tomater er at sikre, at de ikke får det for koldt, og det vil sige helst ikke under 8 grader. Bliver natten koldere, kan du enten vælge at dække dem med fiberdug – evt. flere lag, eller tage dem ind i huset natten over. Tomaterne kan som regel plantes ud i drivhuset midt i maj – jorden skal helst være 15 grader varm.

Læs også: 10 gode råd til tomater i drivhus

Så agurk nu

Har du ikke sået agurker endnu, så er det ved at være nu, det skal gøres. Agurker kræver en jordtemperatur, der helst skal være på den gode side af 18 grader, og det nås som regel lige i begyndelsen af juni i et almindeligt havedrivhus.

Tag agurkerne ud af drivhuset om morgenen

Når agurkerne har fået de første par almindelige blade, så har de rigtigt godt af at tage turen sammen med tomaterne ud i drivhuset om morgenen, men skal helst ind igen om aftenen, når temperaturen falder. Det samme gælder i øvrigt andre deciderede drivhusplanter som aubergine og melon.

Denne artikel blev først bragt i 2008. Den er senest opdateret den 24. maj 2022

Mest læste artikler