Vægdrivhus – Store drivhusdrømme på lidt plads

Har du store drivhusdrømme men ikke pladsen til det? Så kan et vægdrivhus være noget for dig. Selvom pladsen er trang, er der rig mulighed for at bruge dine grønne fingre i vægdrivhuset. Se listen over vægdrivhuse og planter der egner sig bedst og lær, hvordan du udnytter pladsen.

Et drivhus kan skabe megen glæde og bidrage med god og sund aktivitet til hele familien.

Men drivhuse er ofte store og kræver meget arbejde, vedligeholdelse og ikke mindst plads.Hvis du ikke har tid til at ofre mange arbejdstimer på et 15-20 kvadratmeter drivhus, eller hvis du ikke har pladsen til det, så er et vægdrivhus måske noget for dig.

Selvom det kun fylder få kvadratmeter, kan du få rigtig meget ud af det. Det handler bare om at strukturere og planlægge og få den plads, der er, til at række langt.
I denne artikel kan du se 5 lækre vægdrivhuse og læse om, hvordan du udnytter pladsen bedst. 

De 5 flotte eksempler er inddelt efter kvartratmeter, så du kan gå direkte til det vægdrivhus, du har plads til, ved at klikke på nedenstående links.

 

Juliana vægdrivhus – Urban Balcony

Pris: 2.499kr.
M2: 0,2

Vægdrivhus på 0,2 kvadratmeter - Juliana Urban Balcony

Hvis du har et lille område med væg, hegn eller en altan, kan du hænge dette smarte vægdrivhus op. Det er det mindste eksempel på listen, men det giver stadig store muligheder! 

 

Juliana City Greenhouse

Pris: 3.199kr.
M2: 0,32

View this post on Instagram

A post shared by Sofie Andresen (@sofie_andresen) on Oct 3, 2017 at 10:16pm PDT

 

Dette vægdrivhus i sort er utroligt smukt og moderne. Der er hjul i bunden, så det er let at flytte rundt. Så har du mulighed for at flytte det til mere eller mindre solrige pladser, så du kan tilpasse placeringen til dine udvalgte planters behov.

 

Vitavia Ida

Pris: 1.995kr.
M2: 0,9

Vægdrivhus fra Byghjemme.dk på 0,9 kvadratmeter

Et lidt større vægdrivhus end det forrige, som er super enkelt og funktionelt, og det findes i forskellige størrelser på hjemmesiden.

 

Vægdrvhuset fra Elmholm Økoline

Pris : 1.799kr. 
M2: 1,24 

ægdrivhus fra Elmholm Økoline på 1,24 kvadratmeter

Vægdrivhuset fra Elmholm har et fyldigt udtryk, men er faktisk kun 1,24m. Et rigtigt godt eksempel på, hvor meget du kan få ud af få kvadratmeter.

 

Willab Garden – Mural 3

Pris: 18.994kr
M2: 7,2

Vægdrivhus fra Willab Garden på 7,2 kvadratemter

Dette eksemplar kan næsten fungere som en vinterhave og er noget større end dem på resten af listen. Hvis du har pladsen, hvorfor så ikke udvide, så både du og planterne kan suge sol til jer, og nyde varmen.  

Udnyt pladsen på den bedste måde i dit vægdrivhus

Når du har købt det vægdrivhus, du har drømt om, så skal du i gang med at købe planter, som skal bo i dit drivhus. Det er her, det sjove begynder. 

Du skal overveje, om du vil have få, men store planter, eller om du vil forsøge dig med flere forskellige små planter.
I artiklen om minidrivhus kan du, se hvilke planter der egner sig til minidrivhuse, og dermed også små vægdrivhuse.
Hvis du har købt et vægdrivhus som det mindste på ovenstående liste, kan det være en god ide at sætte et par hylder op, så der er flere overflader, hvor planterne kan stå. 

Juliana City Greenhouse er lavet til mange forskellige planter og udnytter højden, da der følger både kroge og metalhylder med, hvor planter kan stå.

Vitavia Ida og Elmholm er gode til få og høje planter såsom tomatplanter, da disse kan blive meget høje. Men de kan sagtens bruges til mange små planter. Det kræver bare, at du har et stativ eller en opsats som dette, der gør det muligt at inddele vægdrivhuset i niveauer med overflader, hvor planterne kan stå.

Et stort vægdrivhus som Mural 3 fra Willab Garden kan selvfølgelig indeholde både store og små planter, da pladsen er til det. Her har du rig mulighed for selv at indrette pladsen til det, du vil bruge det til, og de planter, du vil have. 

Held og lykke med projekt vægdrivhus!

 

Læs også: Guide til drivhuse | Alt om dit nye drivhus fra A til Å

Mest læste artikler