Træn havens pindsvin i at æde dræbersnegle

Pindsvin kan trænes til at spise havens dræbersnegle på kun en uge. Læs hvordan du gør her, og få 3 gode råd til, hvordan du kan lokke de små venner til din have.

Dræbersnegle i haven er en plage, og af samme grund findes der mange mulige og umulige råd for, hvordan man slipper af med de invasive havegæster lige fra at drukne dem i øl til at dræbe dem med gift. 

Der findes dog også en helt naturlig måde, hvorpå du kan komme havens slimede sneglehav til livs – og her kan et pindsvin blive din bedste ven. 

Træn havens pindsvin til at spise dræbersnegle – på en uge

Pindsvinet er en af sneglenes få, naturlige fjender. Er du så heldig at have det stikkende dyr i haven, kan du derfor udnytte dem til biologisk bekæmpelse af den invasive ibiriske art. 

Pindsvin er glade for dræbersneglens æg og nyudklækkede unger, men sneglen selv står ikke øverst på pindsvinenes ønskeliste. Der er nemlig noget i deres slim, som pindsvinene ikke bryder sig om. Alligevel kan det faktisk lade sig gøre at træne havens pindsvin til at spise den iberiske skovsnegl. Alt det kræver, er tilvænning. 

Sådan giver du pindsvinet smag for dræbersneglen 

Gå ud i din have om aftenen og hak dræbersneglene midt over med en spade. Lader du dem ligge natten over, er der en chance for, at pindsvinene kommer og guffer de mindre stykker i sig. Efter en uges tid vil pindsvinene forhåbentlig have vænnet sig til smagen, hvorefter de selv vil begynde at jage de levende snegle. 

3 tricks til at gøre din have pindsvinevenlig 

Har du ikke et pindsvin i haven eller lokalområdet, kan du hverken købe eller tvinge et til at bosætte sig i nærheden. Vil du have besøg af det sky lille nattedyr, er løsningen derfor at gøre din have mere pindsvinevenlig. Læs med her, og få 3 gode tips til, hvordan du får flere pindsvin i haven.

Mest læste artikler