Lær sommerfuglene at kende

Foråret er på vej, og det er ved at være tid til, at du kan se sommerfugle i din have.

De lunere temperaturer betyder, at vi bruger mere tid i vores have. Og hvorfor ikke bruge lidt af tiden på at lære sommerfuglene at kende. 

Der er registreret 98 forskellige dagsommerfugle i Danmark. Her er nogle af de mest almindelige.

Admiral

Admiral

Admiral er i takvingefamilien og en af de flotteste danske sommerfugle. Den kendes især på sine tydelige røde bånd tværs over forvingerne og bagerst på bagvingerne. Den overvintrer ikke i Danmark, men trækker om efteråret sydpå – og til helt til Syditalien, hvor den lægger sine æg.

Foto: Getty Images

Aurora

Aurora

Aurorahannen er hvid med orange forvingespidser, mens hunnens forvingespidser er gråsorte. Begge har de sorte pletter på forvingen og undersiden af vingerne er hvide med et mosaikagtigt mønster.Den er almindelig og udbredt i det meste af Danmark. Aurora suger nektar i vilde blomster, især kornblomster som engkarse.

Foto: Getty Images

Citronsommerfugl

Citronsommerfugl

Citronsommerfuglen ses ofte meget tidligt om foråret. Hannen er let at genkende på sin kraftige gule farve, mens hunnen er mere hvidgul. 

Citronsommerfuglen suger nektar fra mange forskellige blomster. Om foråret foretrækker den de gule blomster, fx mælkebøtter, mens den om efteråret især foretrækker violette blomster.

Foto: Getty Images

Lille kålsommerfugl

Lille kålsommerfugl

Den lille kålsommerfugl er en af de mest almindelige i Danmark. Hannen er hvid på oversiden med en grålig farve på forvingespidsen. Hunnen har tydeligere tegninger end hannen og kan være gullig i stedet for hvid. 

Foto: Getty Images

Nældens takvinge

Nældens takvinge

Denne sommerfugl er udnævnt som Danmarks nationalsommerfugl og er en af de sommerfugle, som vi oftest ser rundt omkring i Danmark. Den kendes nemt på sine rødbrune vinger med gule og sorte pletter samt på de blå pletter langs vingekanterne. 

Læs også: Sommerfuglebusk – alt om pasning, plejning og beskæring

Foto: Getty Images

Mest læste artikler