Se, hvor du træder: Lige nu udklækkes denne slange rundt om i landet

Den har sort eller blå-gråt skind og to karakteristiske, hvidgule nakkepletter. Det er sæson for udklækning af snogens æg. Find ud af, hvor du skal være særligt opmærksom.

Nu begynder det at krible og krable i den danske natur. Mellem slut august og midten af september kommer snogens unger nemlig til verden. Det skriver B.T.

Du kan møde snogen ved våde enge, moser og andre vådområder i Danmark. Den foretrækker disse områder, hvor solens lys kan nå frem, men hvor den også er omgivet af skov, skriver Miljøstyrelsen. Et godt pejlemærke er, at man næsten altid vil finde snoge, hvis man ser mange frøer og tudser et sted. Snogen er mest synlig om eftermiddagen, da vandet, de svømmer, i er varmest på den tid af dagen. Den kan dog også sagtens være aktiv om natten, men hører du en snogs hvislen, eller skulle du komme til at træde på en, skal du ikke være nervøs.

Der er ingen grund til panik

Snogen er ganske ufarlig for mennesker, og derudover er den temmelig sky. Den vil gerne undgå mennesker, og det vildeste, den kan finde på, er at smide sig på ryggen for at spille død eller udskille en lugtende væske, for at skræmme sin fjende væk. Der vil altså typisk ikke være nogen fare forbundet med et møde med snogen. Den kan dog godt bide, men der skal meget til, før den sætter tænderne i et menneske. Man vil altså typisk blot slippe med et chok, hvis man støder på en snog.

Støder man på en hugorm, skal man derimod være ekstra varsom. Dén er farlig for mennesker og bider med gift. Der er dog registreret meget få dødelige tilfælde i Danmark efter bid af en hugorm og den vil, ligesom snogen, gerne undgå mennesker.

Mest læste artikler