Fremragende åbning på havefestivalen CPH Garden

Der var mudder, havestjerner og awardshow da Haveselskabet torsdag slog dørene op for CPH Garden 2019.

De fleste af læserne her på siden har nok prøvet, at være på vej ud af døren med en klar plan for, hvad der skal ordnes i haven – blot for, at blive afbrudt af vejret inden man er komme i gang.

Den ærgrelse, kan man så gange adskillige gange op, når man bliver afbrudt af et veritabelt skybrud, mens man forsøger at gøre klar til en havefestival. Natten før åbningen af Copenhagen Garden blev der åbnet for sluserne, mens de frivillige stadig kæmpede med, at sætte showhaver og telte op på Marbækstien i Ballerup, hvor CPH Garden i år holder til.

Masser af haveentusiaster 

Lykkeligvis, har festivalen et publikum, der ikke er bange for at få sorte negle, og som forstår at iføre sig fornuftigt fodtøj. Derfor var der heller ingen sure miner at spore, blandt de mange, der var mødt tidligt op på festivalens første dag.

Og da der efter et par timer, var spredt flis udover hele pladsen, var der såmænd heller ikke mere at være bekymret over – hverken for de der var på pladsen eller for de mange, der forventes at besøge festivalen i løbet af weekenden.

Talks, showhaver og awards

Her kan de møde en perlerække af landets fremmeste haveformidlere lige fra Claus Dalby, der optræder på festivalen både lørdag og søndag til restauratør og kogebogsforfatter Anh Lé der fortæller, hvordan du kan bruge vietnamesiske urter i køkkenhaven. Du kan se hele programmet for festivalen her.

Torsdagens højdepunkter var især to prisoverrækkelser. Først kårede Haveselskabets medlemmer samt følgere på sociale medier årets bedste repræsentanter i fem kategorier.

Kåringerne faldt ud som følger:

Årets haveoplevelse: Fru Pedersens have
Årets haveblog: Livsnyderhaven
Årets grønne profil: Karna Maj
Årets nyhed: Klimaplanter.dk
Årets haveredskab: Vores hænder

Senere stod den på bedømmelse af de 8 showhaver, der var blevet bygget på pladsen i ugen op til festivalen. Det blev til fire guldmedaljer, to sølvmedaljer og to bronzemedaljer. Haven “Skærsommernats Drøm” af Lise Bollhorn og Erik Dal løb med prisen som “Best in show”. Du kan læse om alle showhaverne her.

Mest læste artikler