5 grunde til at bruge kaffegrums som gødning

Der er ingen grund til at smide kaffegrums væk, når du har nydt kaffen. Den kan smides i kompostbunken og gavner dine haveplanter på flere måder. Her er 5 gode grunde til at IKKE at smide kaffegrumsen væk.

Kaffegrums som genial gødning

Det er i den grad spild at smide kaffegrums direkte i skraldespanden, når du har drukket din filterkaffe eller et par kopper fra stempelkanden. 

Grumset er et naturligt overskudsprodukt, som stadig er fyldt med gode ting, for eksempel kvælstof, der gavner haveplanter.

 
Kaffe er det sorte guld – både før og efter brygningen.  

5 grunde til, at kaffegrums ikke skal i skraldespanden

1. Kaffegrums er genialt som del af kompostbunken, fordi det sørger for, at forrådnelsen sker hurtigere, og din kompost bliver bedre. Men lad ikke andelen af kaffegrums i komposten være højere end 25 procent, for så kan syren i kaffen blive et problem.

2. Kaffegrums indeholder kvælstof, som gavner planter. Strø grumset rundt om dine haveplanter, inden du vander eller lige inden regnen. Dermed siver de effektive stoffer hurtigere ned i jorden.

Læs også: Kaffegrums kan løse dine hverdagsproblemer

3. Bland grumset med træflis eller savsmuld og lav dermed din egen muld. Blandingen holder på fugt.

4. Lav tør gødning/muld ved at tørre kaffegrumset på aviser og opbevare det i en pose. Den tørrede gødning kan bruges efter tre uger.

5. Nogle haveeksperter mener, at duften af kaffe holder insekter og andre skadedyr væk fra planter. Strø grumset rundt om planterne, og se om det virker – det vil altid gavne uanset hvad. Kaffe er også kendt for at holde svamp væk fra planter.

Har du spørgsmål om haven?

Brænder du inde med et spørgsmål, som du gerne vil have svar på? Så skynd dig ind og spørg på forum.idenyt.dk. Her kan du også læse andre læseres spørgsmål og hjælpe andre ved at dele dine erfaringer.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler