Snart tages populære sprøjtemidler af markedet

Glyphosat og tallowamin må ikke indgå i bekæmpelse af ukrudt i de danske villahaver, når vi runder den 31. december 2017.

Miljøstyrelsen har talt. Det effektive ukrudtsmiddel glyphosfat har længe været i søgelyset, når det handler om vores miljø fremadrettet. Netop nu har Miljøstyrelsen udtalt følgende:

Miljøstyrelsen vil ikke forlænge godkendelsen af glyphosat-holdige sprøjtemidler, som indeholder hjælpestoffet POE-tallowamin. Stoffet er langt mere giftigt end glyphosat.

For dig som villaejer betyder det følgende…

Kendte ukrudtsbekæmpelsesmidler som fx Glyfonova, Dan-Kvik, Roundup FL 360, Roundup MAX, Roundup FL 540 eller Tanaco Ukrudsmiddel må ikke sælges efter den 31. december i år. De enkelte brands har flere produkter, og flere af dem er fortsat godkendte, så spørg en fagperson, inden di køber. Se den komplette liste af ikke længere godkendte produkter på mst.dk.

Disse midler indeholder alle både hjælpestoffet tallowamin og glyphosfat. Flere af de kendte brands har forskellige underkategorier og navne, og flere er stadig godkendte, så spørg en fagperson, før du handler ind.

Selv om EU Kommisionen netop har forlænget godkendelsen af glyphosfat-holdige sprøjtemidler, så må de ovennævnte midler altså ikke sælges i Danmark efter i år.

Det vil være forbudt at bruge midler med glyphosfat og tallowamin fra den 31. december næste år.

Mest læste artikler