Græsplæne

Anlægning, etablering og pleje af græsplænen – sådan gør du!

En græsplæne kræver opmærksomhed og kærlighed. Find tips til, hvordan du bedst anlægger din græsplæne, samt hvordan du bør passe den, så den bliver tæt, frodig og grøn.

Læs mere

Anlægning af græsplæne?

Græsplænen er havens tumleplads til leg, boldspil og grillfester. Derfor er det også vigtigt, at den er flot, grøn og tæt. Men hvornår er det bedst at anlægge græsplænen? Og hvilke græsfrø skal bruges? Svaret finder du her.

Læs også om, hvordan du håndterer en græsplæne med bare pletter, eller hvordan du holder din græsplæne intakt, så den ikke bliver gul eller får svamp. Ønsker du en helt ny græsplæne, kan du finde en guide til, hvordan du kan anlægge græsplænen på ny.

Rullegræs eller såning? Vælg en græsplæne, der passer til dine behov

Du kan vælge at så græsset, men så må du have tålmodighed, mens græsplanterne spirer frem og skal behandles med forsigtighed. Eller du kan købe græs i færdige baner, der bare kan rulles ud i din have og i løbet af få uger fungere som en veletableret plæne.

Vedligeholdelse og pleje af græsplænen

Plej græsplænen med klipning og gødning – få en vejledning her. Hvis du vil have en flot, tæt og sund græsplæne, så må du indstille dig på at få sved på panden. Det er en rigtig vigtigt at huske, at en græsplæne ikke er selvkørende. Græsplænen kræver klipning, vanding og gødning. Hvem hvor ofte skal den klippes? Hvor ofte skal plænen vandes og hvor meget skal græsplænen gødes? Svarene finder du her. Husk også at klippe kanterne på din græsplæne jævnligt: det pynter på hele havens udtryk. Husk desuden at tjekke skæret på plæneklipperen.

Hvornår skal græsplænen klippes sidste gang? Hvordan gøres græsplænen vinterklar? Hvad skal du være særlig opmærksom på, når det bliver sommer? Find svarene her.

Plæneklipper – forskellige typer

Hvad er fordelene og ulemperne ved batteridrevne plæneklippere? Og hvad er fordelene og ulemperne ved en benzin plæneklipper? Her finder du svarene. Måske er du fristet til at købe en robotplæneklipper. Læs også mere om disse her. Vi guider dig til valget af den rigtige og bedste plæneklipper.

Ukrudt og mos i græsplænen

Find gode tips og råd til, hvordan du kan forhindre fremkomsten af ukrudt og mos. Du kan også læse om, hvordan man bedst til at rydde væk, hvis uheldet er ude.

Forny græsplænen med eftersåning af græs i september

Forny græsplænen med eftersåning af græs i september

Eftersår du græsset en gang om året forynger og forskønner græsplænen og giver den fornyet kampkraft til at modstå mos. Det bedste tidspunkt at efterså græsplænen er sidst på sommeren eller først på efteråret.

Slip for kanttråd med robotplæneklipper fra Segway Navimow
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Slip for kanttråd med robotplæneklipper fra Segway Navimow

Selv for dem, der elsker at nusse i haven, så er det sjældent at græsslåningen står øverst på listen over yndlingsaktiviteter. Det kan en robotplæneklipper heldigvis klare og med en model fra Segway Navimow kan du endda slippe for at lægge kanttråd.

Ukrudt i græsplænen: Forny din græsplæne

Ukrudt i græsplænen: Forny din græsplæne

Skranter græsset i din græsplæne, mens mos og ukrudt har kronede dage, så er det tid til at starte græsplænens foryngelseskur. Den går ganske enkelt ud på at skabe de allerbedste betingelser for græsset - så det får overtaget i forhold til mos og ukrudt.

Gør græsplænen fin til foråret
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Gør græsplænen fin til foråret

Foråret er forberedelsernes tid. Det er nu du sår og planter det som skal høstes til sommer. Det er også nu i foråret du lægger grunden til en smuk og frodig græsplæne som du kan nyde af og gå barfodet ud på med morgenkaffen i det dugfriske græs og indbyde naboer og venner til spontane…

Visne blade er guld værd

Visne blade er guld værd

Det kan umiddelbart føles irriterende, når bladene falder af trækronerne i efteråret. Men bladene gør mere gavn i haven end som så.

7 trin til en flot græsplæne
perfekt græs

7 trin til en flot græsplæne

Brug plænegødning rigtigt og få en sund stærk og mørkegrøn græsplæne. Det er en 7-trins plejekur, der styrker græsset og samtidig svækker mosset. 

3 tips til en grønnere græsplæne

3 tips til en grønnere græsplæne

Du drømmer sikkert om en helt tæt, sund og grøn græsplæne. Og det er faktisk muligt. Du skal bare bruge de tips, du kan læse om i denne artikel.