Overlæge advarer: Hold øje med dine børn når robotplæneklipperen kører

Overlæge fra Odense Universitetshospital opfordrer børnefamilier om at være ekstra opmærksomme på legende børn og robotplæneklippere efter 2-årig kom til skade i haven.

Selvkørende plæneklippere kan være en fantastisk hjælp i haven og antallet af dem er forståeligt nok i kraftig vækst rundt om i de danske haver.

Selvkørende plæneklippere kan være en fantastisk hjælp i haven og antallet af dem er forståeligt nok i kraftig vækst rundt om i de danske haver.

Men har du små børn eller børnebørn i haven, skal du være ekstra opmærksom på, at de ikke kommer til skade når plæneklipperen kommer kørende.

Test: Den letteste hækkeklipper er den bedste

To-årig fik foden kørt over

I Ekstra Bladet advarer overlæge Jens Lauritsen fra Uykkes Analyse Gruppen under Ortopædkirurgisk afdeling ved Odense Universitetshospital om at forældre skal passe på deres legende børn i nærheden af robotplæneklippere.

– Vi vil gøre opmærksomme på, at forældre skal være ekstra opmærksomme på, at det her er altså en ny risiko, som vi nok ikke har vænnet os til, siger han ifølge avisen.

Advarslen kommer efter en to-årig for nylig fik kørt foden over af en robotplæneklipper i sine forældres have, og fik et dybt sår i foden.

Test: 6 græstrimmere til de skarpe kanter

Kig efter svingblade og EU-godkendte maskiner

Heldigvis kan man som forbruger gøre meget for at sikre sig ved at købe EU-godkendte maskiner og købe maskiner med svingblade i stedet for faste blade.

– Vi kommer ikke udenom, at der sidder knive under robotplæneklippere, og vi anbefaler selvfølgelig, at man holder øje med små børn, når robotplæneklipperen kører, men heldigvis har langt de fleste robotplæneklippere sikkerhedsanordninger, der sikrer at ulykker sjældent sker, fortæller Mads Bach, der er direktør i Københavns Maskinservice.

Han anbefaler, at man sikrer sig, at plæneklippperen er EU-godkendt før man køber den, og i øvrigt køber en maskine, der sikkerhedsmæssigt lever op til dine krav. Det kan du tale med din forhandler om inden du køber maskinen.

Arbejdstilsynet advarer pt. mod to specifikke modeller af robotplæneklippere, som har utilstrækkelig sikkerhed. Dem kan du se her

Mest læste artikler