Efterårskur til græsplænen

I sensommeren skal du begynde at forberede din græsplæne til vinteren. Plænen skal klippes jævnligt, og det er også nu, du kan efterså. Jorden er stadig lun og regnmængden tilpas.


Tid til eftersåning inden vinteren
Eftersåning inden vinteren er vigtigt, fordi du fornyr græsplænen og holder den i form mod ukrudt. Start med at slå græsplænen og riv den godt igennem. Sørg for at få mos og dødt græs væk. Brug evt. en vertikalskærer til at få luft til rødderne. Efterså jævnt over hele plænen.

Græsset skal ikke klippes så ofte længere
I slutningen af september trappes klipningen gradvist ned. Græsset skal ikke klippes så ofte, og klippehøjden skal hæves fra 3-4 cm til 4-6 cm. Hvis det er nødvendigt at give plænen topdressing, skal det gøres nu. Topdressing består af ca. 80% sand og 20% fin kompost. Spaghnum dur ikke. Topdressingen spredes i et tyndt lag på max. 1/2 cm. Efterså evt. igen.

Hvis hullerne er dybe – fyld op med topdressing
Har du større huller i plænen, skal hullerne fyldes op med topdressing. Bland græsfrø i topdressingen, hvis hullerne er dybe. Plænen bør også gødes for sidste gang i år, men kun ganske lidt.

Mest læste artikler