Den tørre græsplæne
Græsset vokser ikke, når det er tørt og gult – så nyd bare den gule plæne lidt. Og bare rolig – græsset kommer igen, lige så snart der kommer regn. Eller i hvert fald til efteråret, når temperaturen falder, og luftfugtigheden stiger igen.
Det kan du gøre mod den gule plæne
Græsset bliver gult og tørt, fordi det mangler vand. Det betyder, at du enten kan prøve at tilføre noget jord, der bedre holder på fugten, eller du kan så græs, der bedre tåler tørke. Hvis du vil forbedre jordforholdene, kan du gøre det med havegødning, topdressing eller frisk kompostjord, du strøer ud over plænen i et tyndt lag.
Efterså med mikrokløver
Er du træt af den vissen-gule plæne, kan du efterså med mikrokløver eller en anden og mere tørketålende græssort. De små kløvere bevarer den grønne farve længere, når det bliver tørt. Det er bedst at vente til august og også gerne september med såning af græs.
Læs også: Sådan får du en ny græsplæne med såning af græs
Undlad at vande den nysåede plæne
Når jorden er planeret og klargjort og frøene spredt, er det nærmest en selvfølge at ville vande sin plæne. Men det skal du ikke. Græsfrøs-producenterne anbefaler faktisk det modsatte; at du ikke vander. Årsagen er, at der er risiko for, at vandet får frøene til at samle sig i lavninger i jorden. Så bliver den nye plæne ujævn og færre af frøene vil spire. Resultatet bliver en bulet og hullet plæne.
Vand så snart frøene spirer
Til gengæld skal du sørge for at vande lige så snart, frøene spirer. Men husk, at hyppig sjatvanding ikke er en god idé. Regn med at skulle vande 15-20 mm pr. gang for at opnå en grundig og dyb vanding, der får rødderne til at trække sig dybere ned i stedet for bare at ligge i overfladen.
Ønsker du flere tips til en grønnere plæne, kan du her finde flere tips til den perfekte græsplæne.
Læs også: Læg rullegræs på den rigtige måde
Læs også: Havegødning som næringstilskud – guiden til optimal gødning