Sådan reparerer du græsplænen efter muldvarpens besøg

Græsplænen er ikke så pæn, hvis du har haft muldvarpe-besøg i løbet af vinteren. Se, hvordan du reparerer de bare pletter her. 

Har muldvarpen været en flittig gæst i haven i vinterens løb, har det højst sandsynligt sat sine tydelige spor. Og selvom du måske ikke går voldsomt op i græsplænen, er nu en gang græspartierne, der definerer bedene, og græsgangene man slentrer af fra haverum til haverum.

Så det er lige skrapt nok, når muldvarpen har molestreret det hele og udvisket grænserne mellem bede og plæne. Med andre ord: reparation er nødvendig.

Sådan reparerer du plænen efter muldvarpebesøg

De rigtige frø

Med en lille æske græsfrø beregnet til formålet kommer man – forhåbentlig – langt. Frøene er udviklet til det svære job, det er, at spire mellem etablerede græsplanter og kan selvfølgelig anvendes uanset hvad, der er årsagen til bare pletter i plænen.

Læs også: Kakerlakker i Danmark – sådan bekæmper du dem

Rusk op i plænen

Rusk op i de bare pletter med en rive. Drys frøene ud over pletterne og riv jorden på plads igen.

Vand plænen

Vand de bare jordpletter og riv jorden på plads igen for at skabe kontakt mellem frø og jordbund. Nu går der forhåbentlig ikke så længe, før det igen er til at se, hvad der er bed, og hvad der er plæne.

Mest læste artikler