Sådan får du en blomstrende løghave i din græsplæne

En løgplæne med krokus, vintergækker eller andre løgplanter til foråret er en meget romantisk tanke. Ønsker du dig også en vild og anderledes plæne, så er det i sensommeren, du skal lægge løgene - så kan du glæde dig til at se resultatet næste forår.

Sådan forvandler du græsplænen

Vælg spinkle, lave planter med små blomster – vintergæk, krokus og skilla er oplagte valg. De små løg blandes og lægges i tilfældig orden i jorden. Tag fx en greb, og stik den i jorden der, hvor løgene skal i. Vrik greben frem og tilbage et par gange, og straks har du fire perfekte huller. Fyld lidt grusblandet jord nederst i hullet. Lad så løget falde ned med spidsen opad, og dæk det med et lag jord.

Hvad med græsslåningen?

Efter afblomstringen skal løgvæksternes blade have tid til at visne ned, før græsset slås. Vælger du senere blomstrende arter, kan det komme til at se rodet ud, når græsset begynder at vokse. Derfor er det bedst at begrænse blomsterne til udvalgte områder – eksempelvis bagest i haven, langs kanten af plænen eller omkring træer og buske. Så kan du klippe det meste af plænen, mens områderne med blomstereng lades i fred.

Læs også: Sådan anlægger du en blomstereng med vilde blomster i din have

Læs også: Græsslåning på den rigtige måde og de rette tidspunkter

Gode forårsløg til løghaven

• Krokus, Crocus vernus-hybrider, har farvestrålende bægerformede blomster i hvid, gul eller lilla. Blomstrer i marts. Bladene er ganske smalle, og planterne bliver 10-15 cm.

• Russisk skilla, Scilla sibirica, blomstrer i april med små, stjerneformede, blå blomster. Bladene er linjeformede og ligner græs, og planten bliver 10-20 cm høj.

• Snepryd, Chinodoxa forbesii, har stjerneformede blomster, som kigger op i himlen. Blomsten er blå med hvid midte, løvet er græslignende. Planten bliver kun 10-15 cm.

Mest læste artikler