DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Slip for kanttråd med robotplæneklipper fra Segway Navimow

Selv for dem, der elsker at nusse i haven, så er det sjældent at græsslåningen står øverst på listen over yndlingsaktiviteter. Det kan en robotplæneklipper heldigvis klare og med en model fra Segway Navimow kan du endda slippe for at lægge kanttråd.

Med en Segway Navimow kan man slippe for det store arbejde, som det ofte kan være at lægge en kanttråd langs græsplænen, som gør at en robotplæneklipper holder sig indenfor grundens grænser. I stedet laver man selv et virtuelt kort over græsplænen og eventuelle forhindringer som blomsterbede og trampoliner, så robotten ved præcis, hvor der skal klippes græs. Kortet kan nemt justeres, hvis man for eksempel laver et nyt blomsterbed eller installerer en sandkasse, helt uden at man for eksempel behøver at bøvle med at lægge ny kanttråd.

Stor fleksibilitet og nøjagtighed

Med en model fra Segway Navimow får man stor fleksibilitet lige ved hånden, for alle funktioner kan styres direkte fra appen. Her kan man for eksempel styre klippehøjden, og hvor ofte græsset skal klippes. 

Det unikke ved Segway Navimow er, at modellen navigerer efter satellitter, og derudover bruger robotten information fra gyroscope, accellerometer, magnetisk compass, barometer og odometer, for at skabe en så præcis nøjagtighed som muligt.

De tre største modeller kommer med 4G, så man kan kommunikere direkte med sin plæneklipper. Det vil sige, at man ikke engang behøver at rejse sig fra lænestolen for at sætte en klipning i gang.

Medvirker til en sund græsplæne

Robotplæneklipperen fra Segway Navimow har et systematisk køremønster, som gør den hurtigere og mere effektiv. Mønsteret ændres en smule for hver gang den starter, for græs har faktisk godt af at blive slået fra forskellige vinkler. Fordi robotten kører efter satellitter, så kan store tætte træer i haven være en udfordring. Man kan hurtigt afklare de eventuelle problempunkter som ens have kan have i forhold til en robotplæneklipper via Segway Navimows online test, som kan findes her. Hvis satellit-signalet skal styrkes, kan det være en god idé at installere den medfølgende antenne højt på et skur eller en gavl.

Nyt tilbehør giver endnu større sikkerhed

Til haver, der for eksempel kan være udfordret af store træer, har Segway Navimow udviklet et nyt tilbehør i 2023, der hedder VisionFence. I de udfordrede områder sikrer VisionFence, at robotten navigerer indenfor det valgte klippeområde og undgår forhindringer.

En anden fordel ved modellen er, at Segway Navimow tilbyder en af de absolut mest lydsvage modeller på markedet. Faktisk har den et støjniveau på kun 54 dBa. Så kan man nyde en rolig stund på terrassen, mens robotten klarer alt det hårde arbejde.

Hvis man har små børn eller dyr på besøg i haven, har modellen en BladeHalt sensor, der gør at motoren straks stopper, hvis de kommer for tæt på. Og hvis man ikke har fået tilføjet den nye flagstang på det virtuelle kort, så finder plæneklipperen selv ud af at køre udenom uventede forhindringer via en bumper sensor.

En af de mest populære modeller er H800e, der har en vejledende udsalgspris på kr. 12.999,- Ønsker man at bruge tiden på andet end at slå græs, så kan man læse mere om robotplæneklipperen uden kanttråd her.

Mest læste artikler