DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sommerklar græsplæne i tre lette trin: Her er ekspertens guide

På kun tre måneder kan du med denne lette guide fra haveeksperten Robomow forvandle din græsplæne til villavejens flotteste.

En ny havesæson står for døren, og det giver dig mulighed for at reparere den græsplæne, som formentlig ser noget forpjusket ud ovenpå vinteren. Heldigvis kan du med den rette pleje og en omgang let havearbejde, forvandle din ødelagte græsplæne til et tykt og grønt tæppe, så du rigtig kan nyde haven, når sommeren kommer.

Opskriften på en sommerklar græsplæne har tre lette trin. Ingredienserne er en robotplæneklipper samt gødning og vanding. Tilberedningstiden er tre måneder.

Måned 1 – april:

  • Så nyt græs på bare pletter i plænen. Sørg for at fordele græsfrøene ensartet. Hold også overfladen fugtig – det er vigtigt at vande græsplænen, hvis det er meget tørt.
  • Det er et godt tidspunkt at anskaffe sig en robotplæneklipper og få den installeret. Robomow har forskellige modeller, så du nemt kan finde en, der passer til din have og dit behov. Robomow RK 1000 er et godt bud, da den kontinuerligt vinder Bedst i test over hele Europa. Det sikrer dig en effektiv og pålidelig robotplæneklipper. Læs alle anmeldelserne HER.
  • Hvis du allerede har en robotplæneklipper, er det nu du skal finde den frem og tjekke for fejl og mangler. Det kan for eksempel være, at knivene skal skiftes, så du opnår et flot klipperesultat. Sørg for at rengøre robotplæneklipperen grundigt med en børste eller en klud før sæsonstart. Det er desuden vigtigt at sikre sig, at batteriet er ladet helt op, før robotplæneklipperen tages i brug igen efter en lang vintersæson.

Måned 2 – maj:

  • Græsset begynder at vokse, når temperaturen når 6 °C. Nu skal du altså begynde at slå græsplænen. Vent dog, indtil græsset er mere end 5 cm højt. Græsplænen har bedst af kun at blive klippet ca. 1/3 kortere, så du kan med fordel slå græsplænen med jævne mellemrum. Robotplæneklipperen Robomow RK 1000 kan hjælpe dig med at have et kontinuerligt klippeinterval, så din græsplæne altid fremstår nyklippet. Så er du fri for at bekymre dig om, hvornår du skal slå din græsplæne – og ikke mindst besværet.

Månd 3 – juni:

  • Græsplænen er i fuld vækst, og den bør nu slås minimum én gang om ugen. Robotplæneklipperen Robomow RK 1000 sikrer dig en velplejet græsplæne, så du kan bruge tiden på at nyde haven med dine venner og din familie.
  • Det er også nu, at du får fuld glæde af din græsplæne, som nu er blevet forvandlet til et tykt og grønt tæppe, der indbyder til hygge og sommeraktiviteter.

Vedligeholdelse af græsplænen:

Når din græsplæne er blevet sommerklar og smuk, skal du sikre dig, at den forbliver sådan. Det kan du gøre ved at begynde at vande din græsplæne, når den skifter farve til mørkegrønt. Dermed undgår du en udtørret græsplæne. Vand gerne om morgenen, da du så undgår, at vandet fordamper i sommervarmen.

Når du vander plænen, skal du desuden huske at vande den sjældent, men grundigt – omkring 15-20 liter pr. m2. Hvis du kun vander overfladisk, risikerer du nemlig, at græsset kun får overfladiske rødder.

6-stjernede anmeldelser

Anmelderne er vilde med Robomow RK 1000.

“Robomow RK 1000 klipper flot, er nem at betjene og god til at finde rundt på din plæne”.

-Alt om DATA

“RK1000 er en meget praktisk og solid enhed, der sparer dig meget tid. Installationen er let, selv for begyndere. Den har et flot design, skærmen er let at læse selv i fuldt sollys, og den er meget nem at rengøre”.

– Techtesters

“Bedst i test | Robomow RK1000”.

– Forbrugerrådet Tænk

Mest læste artikler