Grill og udekøkken

Brug grillen og udekøkkenet året rundt

Vi griller som aldrig før, og hos mange villaejere er grillen i brug året rundt. En god og succesfuld grilloplevelse handler ikke kun om at tilberede maden. Det handler først og fremmest om typen af grill, optænding, varmebehov og rengøring.

Læs mere

Gasgrill eller kulgrill – hvad skal du vælge?

Salget af gasgrill er steget voldsomt de seneste år. En gasgrill er nem og hurtig at bruge, da den typisk er klar på blot 5-10 minutter. En gasgrill er fleksibel og let tilgængelig. Desuden kræver en gasgrill ikke så meget rengøring. En gasgrill er dog dyrere end en kulgrill.

En kul grill derimod relativt billig, og er ideel til at give den klassiske, røgede smag af grill som du kender. Kulgrillen kan være vanskelig at tænde op, og den kan være besværligt at rengøre.

Læs alle fordele og ulemper ved gasgrill og kulgrill.

Gode råd til sikker brug af grillen

Hvert år rykker brandvæsenet ud til cirka 100 brande, som er antændt af gløder fra grill. Brandene opstår typisk ved, at der er grillet for tæt på brandbart materiale, ved forkert optænding, eller ved at aske og gløder fra grillen ikke er slukket ordentligt, når de bliver smidt ud. Få de bedste råd til, hvordan du undgår brandulykker, når du griller.

Rengøring og vedligeholdelse af grillen

Få 6 simple råd til vedligeholdelse af grillen, så den holder længere. Gnid eksempelvis den varme grillrist med et overskåret løg, inden du lægger kødet og de andre madvarer på grillen. På du måde undgår du, at maden sætter sig fast på risten. Lær også, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson.

Vi guider dig til den nemmeste og mest effektive rengøring af grillen.

Grilludstyr, du ikke kan undvære

Stegetermometer

Grilltang

Grillstarter

Grillbørste

Grillhandsker

Grillopskrifter

Masser af lækre grillopskrifter: varmrøget laks, pulled pork, lam og langtidsstegt svinekød. Få også opskriften på sprøde grill-frikadeller, der laves i æbleskivepanden. Vidste du desuden, at der findes desserter, som kan laves på grillen? Find opskriften på blandt andet snobrød med marcipan og grillede jordbær.

Guide: Sådan bygger du et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udendørs køkken, du kan bruge hele året rundt? Få et overblik over, hvad du skal overveje, inden du anskaffer dig et udekøkken. Hvis du selv vil give dig i kast med projektet, kan du se, hvordan du bygger et udekøkken. Guiden til et hjemmelavet udendørs køkken findes her.

Byg din egen pizzaovn

Du kan også bygge din egen pizzaovn, så du kan lave ægte italienske pizzaer i baghaven. Se, hvordan du laver en hjemmelavet pizzaovn.

Opskrift: Grillede ferskner i Amaretto
grillede ferskner

Opskrift: Grillede ferskner i Amaretto

En af Nikolaj Juels favorit-sommerdesserter. Her skal du både grille fersknerne direkte og bagefter bage dem ved indirekte varme. Dette kræver, at du har et låg på din grill.

Grill-opskrift: Vegetarburgere
vegetarburger

Grill-opskrift: Vegetarburgere

Alle elsker en god vegetarburger, og der er ikke noget, der smager bedre end én, der er lavet på grillen.

Grill grønt med masser af smag
vegetar grill

Grill grønt med masser af smag

Grillmad behøver ikke (kun) være ensbetydende med kød. Lad dig inspirere til at lægge mere grønt på grillen med disse tips og opskrifter fra forfatteren af kogebogen ‘Grill grønt’.

Den helt rigtige gasgrill til både entusiasten og den glade amatør
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Den helt rigtige gasgrill til både entusiasten og den glade amatør

Everdure startede i Australien, hvor at grille er en fastankret del af den nationale identitet. I 2016 startede Everdure et samarbejde med Michelin-kokken Heston Blumenthal, og sammen skabte de Everdure by Heston Blumenthal.