Bærbar gasgrill med blivende potentiale

Amerikanske Char-Broil har lavet en gasgrill, der kan installeres fast på terrassen, men også let tages med i parken eller på campingtur. Vi har testet grillen.

Pakken er stor og TUNG da den lander på redaktionen, og giver straks hovedbrud. For hvordan skal vi nu få transporteret grillen derhen, hvor den skal samles og testes? Og var det egentlig ikke en bærbar gasgrill, vi skulle teste?

Svaret på det sidste spørgsmål er et både/og. For når man først har samlet Char-Broils All-Star 120 B gasgrill, ligner det egentlig, at det mest transportable ved den, er de små hjul, der gør at man let kan trække den rundt på terrassen.

Men førstehåndsindtrykket snyder. For let – og helt uden brug af værktøj – kan selve grillen afmonteres fra sit stativ og i stedet stå på nogle korte ben, der gør, at du let kan pakke den ned og tage den med på campingtur eller et smut i parken.

Når du har grillen hjemme, kan du til gengæld have den i perfekt arbejdshøjde – og udenfor rækkevidde af nysgerrige kæledyr og småbørn. 

Flot – og varm!

Selve samlingen af grillen forløber gnidningsfrit, selvom man roligt kan afsætte et par timer til at gå fra papkasse til færdig grill.

Den færdige grill skuffer til gengæld ikke. Den er let at betjene, og varmer hurtigt op, hvad der er lidt at følge med i på  termometeret på fronten.

Grillristens størrelse ligger måske ikke an til, at du griller til større forsamlinger, men til dagligdagsbrug er den al rigelig. Grillens store låg gør det i øvrigt muligt at grille større ting som en steg eller en hel kylling.

Hvordan er den så at grille på?

Enhver grill har sine små særheder og kræver, at man lærer den at kende. 

Førstehåndsindtrykket er godt. Grillen er let at få gang i og bliver hurtigt varm – ligesom det er simpelt at justere temperaturen. 

Det kræver ganske lidt tilvænning at vide, hvor grillen varmer mest, når man ikke kan se varmekilden direkte. Char-Broil-grillen benytter sig nemlig af Tru-infrared-teknologien, der blandt andet sikrer mod fedtbrænde i grillen og sørger for, at den varmer hurtigere op.

Til gengæld kræver det lidt erfaring at vide, hvor de varmeste områder på grillen er – og hvor der er mindre gang i den – særlig når man griller på medium eller lavere niveau.

Når det er sagt, er den en fornøjelse at grille med, og så snart man har fået lidt erfaring med grillen, er det let at få præcis det resultat man ønsker sig.

 Char-Broils All-Star 120 B gasgrill kan købes i udvalgte butikker til 4.999 kroner. 

Mest læste artikler