Byg din egen pizzaovn

Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellige slags.      

1. Den transportable Pizzaovn

Unik pizza ovn lavet på cob metoden

Byg din egen unikke pizzaovn så let som et sandslot. Byggemetoden, du skal bruge, kaldes cob. Den anvendes også til at lave lerhuse med. Fremgangsmåden er ganske enkelt at blande ler, sand, vand og strå sammen. Det er denne masse, du bruger til at forme pizzaovnen med.

Du skal dog starte med at lave et fundament, den kan stå på. Udvikleren bag modellen her på billedet har lavet en trækasse, som tilmed er transportabel! Trækassen fyldes op med flasker og isoleres med træspåner eller grov savsmuld. Herefter kommer du et låg på med ler/sand-blandningen. Til sidst topper du den med brandsikre mursten.   

Du kan download byggeplanen her og læse mere her.              

2. Pizzaovn lavet af ler 

Pizzaovn lavet på cob metoden

Denne pizzaovn kan du bygge med brug af naturlige produkter. Fremgangsmåden minder om den transportable pizzaovn, da man også her anvender cob-teknikken. Forskellen er at modellen er stationær.

Så find et godt sted i haven, og byg pizzaovnen på et solidt fundament af sten. Men husk, at den er lavet af ler! Så du bør overveje at bygge et tag over, så den er beskyttet mod alt slags vejr. Pizzaovnen opnår en utrolig høj varme, og den kan holde i årevis, hvis du passer godt på den. Du kan læse mere om den stationære pizzaovn her

Læs også: Byg en pizzaovn på en weekend. Få en præcis og enkel guide på Gør Det Selv    

3. Pizzaovn lavet af genbrugsmaterialer 

Lav din gen pizzaovn

Du kan også bygge en mere avanceret pizzaovn, hvor du bruger genbrugsmaterialer. Modellen kræver ganske vidst mere tid og teknisk snilde at bygge. Men følger du den udførlige guide, trin for trin, så kan det ikke gå helt galt. Du kan læse mere her.   

4. 100 % miljøvenlig pizzaovn  

Byg en pizzaovn ud af en pap kasse

Solen er verdens bedste energikilde. Hvorfor ikke udnytte den til at lave en 100 % miljøvenlig pizzaovn. De eneste materialer du skal bruge er et par papkasser, staniol, gaffatape, spraymaling, avispapir, en hobbykniv, lim og en glasplade. Pizzaovnen virker bedst på en varm solskinsdag. Husk, at vende facaden mod solen, så strålerne reflekteres ned i kassen. Du kan læse mere om den her     

Kilde: theselfsufficientliving              

Mest læste artikler