Culottesteg på grillen

Den traditionelle steg tilberedt på grillen - sådan gør du. Her er opskriften og stegtiderne til både okseculotte og kalveculotte. Og så varm skal centrumtemperaturen være, når culotten er færdig.

Ingredienser til culottesteg på grillen (6-8 pers.):

Ca. 1,5 kg okseculotte eller 1 kg kalveculotte

salt, peber

rosmarinkviste

 

Kartoffelpakker på grillen

1 1/2 kg små nye kartofler

500 g cherrytomater

1 glas soltørrede sorte oliven

2-3 rosmarinkviste

1 stor dusk hakket persille

50 g smør eller 1/2 dl olivenolie

salt, peber

 

Parmesancreme

1 fed hvidløg

1 ansjosfileter

2 tsk dijonsennep

1 spsk hvidvinseddike

25 g frisk revet parmesan

3 dl syrnet fløde 9%

salt, peber

Sådan gør du:

  • Krydr kødet og grill det indirekte i en kuglegrill.
  • Okseculotten skal have 45-60 min. Kalveculotten skal have 30-40 min. Brug et stegetermometer – okse- og kalveculotten er rosa, når centrumtemperaturen er ca. 62˚C.
  • Skrub kartoflerne grundigt og skær de største i lidt mindre stykker.
  • Fordel kartofler, tomater og oliven på to store stykker bagepapir. Drys med timian, rosmarin samt hakket persille, læg en smørklat ved og krydr med salt og peber.
  • Luk pakkerne grundigt og pak et stort stykke alufolie uden om. Grill pakkerne indirekte i ca. 30 min.
  • Findel alle ingredienserne til parmesancremen med en stavblender og smag til med salt og peber.
  • Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene og server med kartoffelpakker, salat og parmesancreme.
Twitter Print

Mest læste artikler