Grillet blåbærkylling

Grillen kan bruges til meget mere end bøffer og brød – det er budskabet i "Den store grillbog". Forfatteren, Paul Kirk, giver blandt andet gode råd til, hvordan man får tændt op i grillen og til hvilke redskaber, man har brug for, når man står ved grillen. Bogen indeholder et væld af anderledes grillopskrifer.

Ingredienser (4 pers.):

4 kyllingebryster uden skind à 100-125 g
1 1/4 dl abrikossyltetøj
1 1/4 dl hindbæreddike
4 spsk krydret brun sennep
1 tsk havsalt
1/2 tsk friskkværnet sort peber
1/4 tsk cayennepeber
25 g blåbær

Sådan gør du:

Kom syltetøj, eddike, sennep, salt og sort peber i en skål og bland det grundigt. Gem 1 1/2 dl og sæt det til side. Med en skarp kniv skæres ridser på kryds og tværs i kyllingekødet.

Læg kyllingestykkerne i en glasbageform. Hæld resten af marinaden over kyllingerne og sørg for, at de er dækket på alle sider. Dæk til og lad dem marinere i køleskabet i 2-3 timer. Gem resten af marinaden.

Grill kyllingestykkerne over en middelvarm grill og pensl med den resterende marinade, 5-7 minutter på hver side eller indtil kyllingestykkerne ikke længere er lyserøde i midten.

Rør blåbærrene sammen med den gemte 1 1/2 dl marinade i en lille gryde, bring det i kog og server det sammen med de grillede kyllinger. Server eventuelt også grillede asparges til.

Opskriften er fra bogen “Den store grillbog” af Paul Kirk – udgivet af Lindhardt & Ringhof.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler