idenyt anbefaler: Disse grilltips redder din grillsæson

Mangler du inspiration til grillen? Så kommer teamet bag idenyt dig her til undsætning med vores bedste tips.
Rejer på grillspyd

På idenyt er vi så heldige næsten konstant at kunne beskæftige os med hus og have – både i arbejdstiden og privat. 

Derfor giver vi dig i serien ‘idenyt anbefaler’ vores helt personlige bud på det bedste af det bedste – denne gang om grilltips.

Har du et hus-og haverelateret emne, du gerne vil have vores bedste tips til, kan du skrive til os her

Hvad er dit bedste grilltip?

Mette Trudsø, chefredaktør 

– Tag en pose kongerejer (med skal) fra frost, træk dem på et træspyd, pensl dem med hvidløgsolie, og læg dem på grillen. Bum – verdens nemmeste grill-forret. 

Emil Maischnack Jensen, digital redaktør

– Brug gas! I årevis svor jeg til den ægte, kullede grillsmag, men jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke rigtig kan smage forskel. Og med en gasgrill skal jeg ikke tænke timer i forvejen, men kan lade mig inspirere af en kort solstråle mellem skyerne og bare fyre op.

Malin Løchen Mærsk-Møller, redaktør for vores norske søstermagasin Vi i Villa

– Grill altid fisk i folie! Der findes ikke noget værre end at skrabe fiskerester af grillen. Min favorit er torskefilet i folie med masser af smør. 

Fiskerester på grillen kan undgås med folie eller lidt ekstra grill-udstyr. Foto: Getty Images

Hue Mai Møller, digital chef

– Porchetta på rotisserie – det smager sindssygt godt og kræver meget lidt arbejde. 

Gitte Højbjerg Jensen, direktør

– Frugtspyd til dessert. Træspyd med bananer, jordbær, ananas, mango m.v. og små kugler marcipan eller skumfiduser ind imellem frugten.

Jeppe Nybye, journalist

– Jeg gider virkelig ikke at grille. Hvorfor bruge en time på at tænde op i kullene, når man har en ovn? Så mit bedste tip er at få andre til at grille for dig.

Michael Nielsen, salgsansvarlig

– Bruschetta… italiensk brød med olivenolie, hvidløg, mozzarella, tomater, salt og peber. Enkelt som appetizer, forret eller tilbehør til den store steak. Mine unger synes ikke, det er forår, før jeg har lavet dem 

Søren Jensen, salgsansvarlig

Bedste grilltip må være altid at have gode grillpølser i nærheden. For uanset, hvad der skal grilles og uanset hvor lang tid det tager, så giver det altid god mening med en grillpølse som supplement.

Læs også: idenyt anbefaler – haveredskaber du ikke kan undvære

Susanne Lyngsø, Head of Native Sales and Partnerships

– Anskaf en god gasgrill! Den kan startes hurtigt op, bidrager lidt ekstra til hyggen, og så kan den bruges året rundt, uanset vejr.

Jeannie Skyttebo, Head of Agency

– Vi elsker at grille alt fra laks til bananer med lidt chokolade i. Hvis vi, uheldigvis, er løbet tør for chokolade, hapser vi pålægschokoladen. 

De fleste grøntsager smager dejligt efter en tur på grillen. Foto: Getty Images

Sofie Vingborg, studentermedhjælper

– Tøm køleskabet for rynkede grøntsager, når du griller. Tomater, kål, aubergine, peberfrugt, squash, forårsløg, rødløg, hvidløg… Ja, faktisk i det hele taget alle former for løg. Grøntsager får en fantastisk smag, når du griller dem, så undgå endelig at smide de halvtrætte vitaminboostere ud og smid dem i stedet på grillen.

Mest læste artikler