Tilbered desserten på grillen – få fem lækre opskrifter

Snobrød med marcipan, marinerede jordbær med grillet marcipan eller nougatblommer på grillen. Desserter kan sagtens tilberedes på grillen – få de lækre opskrifter her.

Snobrød med marcipan

(Giver 6-8 snobrød)

Det skal du bruge:
¼ liter lunken vand
25 g gær
1/4 dl flydende margarine eller olie
1 tsk. salt
75 g revet ren rå marcipan
350 g hvedemel

Sådan gør du
Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt flydende margarine, salt, revet marcipan samt halvdelen af melet. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Ælt dejen igennem og del den i 6-8 stykker og tril hvert stykke til en lang pølse. Sno pølsen omkring en pind og hold den ind over gløderne fra et bål eller en varm grill. Bag i ca. 12 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne. Spis det som det er eller kom lidt syltetøj eller nougat i hullet.

Softice, grillede jordbær og marcipanknas

(4 personer)

Foto: ODENSE

Det skal du bruge:
½ kg jordbær
100 g ren rå marcipan
50 g lys chokolade, grofthakket
Vaniljeis

Sådan gør du
Skyl bærrene og nip stilken af. Skær de største bær i kvarte og halver resten. Læg dem i en foliebakke eller lille bradepande dækket med bagepapir. Riv marcipanen hen over bærrene og grill dem ved indirekte varme eller eftervarmen fra grillen ca. 8 min. til marcipanen er sprød og gylden.

Drys med hakket chokolade og fordel i glas sammen med is. Rør en anelse i blandingen med en gaffel så den blandes med isen og server straks.

Marinerede jordbær med grillet marcipan

(4 personer)

foto: ODENSE

Det skal du bruge:
1/2 kg jordbær
1 dl konc. hyldeblomstdrik
4 myntekviste
4 store kugler is, gerne jordbær
4 tykke skiver marcipan

Sådan gør du
Halvér jordbærrene og kom dem i en skål. Bland med hyldeblomstdrik og hakket mynte og lad det trække 30 min. Grill marcipanskiverne på begge sider ved direkte varme til de er sprøde, men bløde indvendig. Servér bærrene med marcipan og is.

Frugter og marcipan på spyd

(4 portioner)

Foto: Odense Marcipan

Det skal du bruge:
8 træspyd
150 g ren rå marcipan
1 spsk. limesaft
1/2 dl kokosmel
1 fersken eller nektarin
2 kiwi frugter
2 tykke skiver ananas
Chokoladesauce

Tilbehør: Is eller sorbet

Sådan gør du:
Skær marcipanen i tykke skiver og skær den i kvarte, 16 stykker i alt. Vend først marcipanstykkerne i limesaft og dernæst i kokosmel. Skær fersknerne i store tern, 8 i alt. Skræl kiwifrugterne og del dem i kvarte. Skær ananasskiver i tern, 16 i alt. Sæt marcipan og frugt på spyd. Grill spydene 3-4 min. på hver side ved direkte varme. Dryp spydene med chokoladesauce og servér med is eller sorbet.

Foto: Odense MarcipanNougatblommer på grillen
(4 personer)

Det skal du bruge:
6 store blommer
50 g blød nougat
2 spsk. cointreau eller anden orangelikør
150 g færdig kransekagemasse

Tilbehør: Vanilleis eller flødeskum

Sådan gør du:
Halvér blommerne, fjern stenen og læg dem i en foliebakke eller lille ovnfast fad. Skær nougaten i 12 lige store stykker og læg et i hver halve blomme. Dryp med Cointreau og sprøjt kransekagemasse hen over så nougaten er dækket. Grill blommerne ved indirekte varme under låg i ca. 15 min. til de er bløde og marcipanen er gylden. Servér med is eller flødeskum.

Opskrifter fra Odense Marcipan

Twitter Print

Mest læste artikler