Opskrift: Grillede ferskner i Amaretto

En af Nikolaj Juels favorit-sommerdesserter. Her skal du både grille fersknerne direkte og bagefter bage dem ved indirekte varme. Dette kræver, at du har et låg på din grill.

grillede ferskner

Ingredienser

  • 8 modne ferskner
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. sukker
  • 120 ml Amaretto

Sådan gør du

1. Halvér fersknerne, og tag forsigtigt stenene ud.

2. Skær vaniljestangen på langs, og skrab vaniljekornene ud. Stød vaniljekornene i en morter med sukkeret. Sæt til side.

3. Grill fersknerne, til de begynder at få grillmærker. Kom fersknerne i et ovnfast fad, og drys vaniljesukkeret ud over dem sammen med halvdelen af Amarettoen.

4. Bag fersknerne i grillen i ca. 10 minutter, eller til de er bløde og lækre. Servér med creme fraiche eller vaniljeis.

Grill grønt

Vegetar grill

Tekst og opskrifter er fra bogen ‘Grill grønt’ af Nikolaj Juel, udgivet på Gyldendal. Du kan vinde bogen her.

Mest læste artikler