Pas på! Farlig gasgrill og tilbehør tilbagekaldt

Yderst farligt havetilbehør er tilbagekaldt af Sikkerhedsstyrelsen. Hvis du har produkterne derhjemme, bør du straks stoppe brugen og returnere dem.

Hvis du som mange andre har anskaffet dig en grill i løbet af sommeren, skal du være opmærksom på, om det drejer sig om en tilbagekaldt gasgrill og tilhørende slange. Den kan udgøre en sikkerhedsmæssig fare.

Så farlig er den

Hvis du har en O-500-Gasgrill derhjemme, bør du passe på. Grillen er ikke lovlig at markedsføre i Danmark, da importøren, ADD-ON AS fra Oslo, ikke har kunnet fremvise dokumentation for produktet i form af overensstemmelseserklæring samt -vurdering.

Foto: Sikkerhedsstyrelsen
Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Der mangler en række lovpligtige danske påskrifter på apparatet samtidig med, at det ikke lever op til kravene om advarselsmærkning og danske anvisninger. Ydermere er gasgrillen ikke mærket med en række oplysninger, der er afgørende for korrekt og sikker brug, herunder eksempelvis hvilken gastype samt hvilket gastryk, apparatet skal anvendes med.

Sikkerhedsstyrelsen har tilbagekaldt gasgrillen, da den kan bringe forbrugerne i en farlig situation, eftersom der ikke er korrekt mærkning og instruktioner for brug af apparatet. Det drejer sig udelukkende om O-500-Grill, der er solgt i byggemarkeder, såsom Bauhaus og Silvan. Grill solgt hos campingforhandlere er derfor ikke berørt.

Tilbehør udgør stor risiko

Sikkerhedsstyrelsen har endvidere tilbagekaldt en slange med kobling til F-gasflaske, nærmere bestemt O-HOSE slange med kobling, der importeres og forhandles af Silvan. Både slange og kobling må ikke markedsføres og er trukket tilbage fra forbrugerne.

Foto: Sikkerhedsstyrelsen
Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Slange og kobling fra O-Grill er farlig at anvende, da der ikke foreligger dokumentation for, at det opfylder de pågældende sikkerhedsmæssige krav. Der er således risiko for udslip af gas.

Mest læste artikler