Sådan får du sprøde grill-frikadeller i æbleskivepanden

Du behøver ikke kun bruge grillen til steaks, pølser eller hamburgere. Hjemme hos chefredaktør Anna-Lise har grill-frikadellen gjort sit indtog.

Æbleskivepanden af støbejern har levet en stille tilværelse bagerst i et skab, lige til jeg opdagede, at den jo er genial på grillen.

Nu serverer vi friskstegte frikadeller fra panden, og de er et hit – især hos familiens yngste medlemmer.

Du har sikkert din egen opskrift på fars, men ellers er denne lynhurtig at følge.

Opskrift på grill-frikadeller

  • 500 g hakket svinekød
  • ca. 100 g havregryn
  • ca. 100 g mel
  • 2 æg
  • 1 danskvand
  • et fintrevet løg
  • salt & peber
  • revet muskatnød

Sådan gør du:

Læg farsen i en skål og tryk den flad. Streg 4 lige store dele op med en kniv, og fjern en kvart. Fyld hullet op med lige dele havregryn og mel. Tilsæt æg og revet løg. Rør godt. Tilsæt danskvand, til farsen har en passende konsistens. Smag til med krydderier.

Farsen skal helst hvile køligt i minimum 30 min.

Gør grillen klar og varm æbleskivepanden op.

Læg fedstof i hullerne på panden, og dump en klump fars ned i hver. Farsen skal ikke fylde hullet helt op.

Vend frikadeller når de danner skorpe, så de bliver runde og stegt på alle flader.

Giv nye danske kartofler, smørsovs og agurkesalt til.

Opskrift på æbleskiver med skinkefyld

  • 5 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 125 g hvedemel
  • 60 g smør
  • 1 tsk. salt
  • 200 g seranoskinke
  • smør til bagning

Sådan gør du:

Del æggene med blommer og æggehvide for sig. Rør blommerne med fløde, mel, 60 g smeltet smør og salt. Pisk hviderne meget stive, og vend dem i dejen. Skær seranoskinken i små tern.

Klargør grillen til direkte, høj varme. Rist skinketernene af på en pande, til de er sprøde. Sæt æbleskivepanden i GBS.-risten, og lad panden varme op. Læg lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne op med dej. Læg en teskefuld ristet seranoskinke i hver æbleskive.

Vend æbleskiverne med et træspyd eller andet tyndt redskab, så snart de har dannet skorpe og er lysebrune. Vend dem jævnligt i 5-6 minutter, så de bliver jævnt bagt hele vejen rundt.

Tag dem af panden, og hold dem varme – eller køl dem ned og varm dem op igen, før servering.

TIPS

Server retten med blandet salat og hjemmelavet BBQsauce. Fyldet kan varieres med bl.a. friske krydderurter, chorizopølse eller ost.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler