Tips til en hyggelig grillfest

Det behøver ikke være dyrt eller besværligt at arrangere en sommerfest. Du kan låne dig til meget og lave resten selv. Planlægger du indkøbene i god tid, kan du købe de ting, du får brug for, når lejlighed og tilbud byder sig.


Tæpper til senere på aftenen
Bed gæsterne medbringe plaider eller tæpper, og lån evt. naboernes. Badehåndklæder kan også bruges, når aftenkulden smyger sig om benene. Sørg for at have grillkul nok, så grillerne kan bruges som varmeovne senere på aftenen. Du kan også leje en terrassevarmer.

Sæt familien i arbejde
Tænk på børn og hunde, der let kommer til at brænde sig på de skoldhede flader, og lad aldrig mindre børn opholde sig alene omkring en varm grill. Grillning kræver grillmesterens fulde opmærksomhed. Dæk evt. bordet, før du tænder op, eller overlad nogle af forberedelserne til resten af familien.

I læ for dug og byger
Duggen gør også kold. Men den og sågar en byge kan du holde på afstand, hvis du har vandtætte parasoller eller markiser. Din parasol kan blive vandtæt med imprægnering, som bruges til bådkalecher og købes i bådudstyrsbutikker.

Brug en presenning som markise
En sommerlig markise kan du lave af en hvidarmeret plasticpresenning, der fås i flere størrelser i de fleste byggemarkeder. Presenningen spændes ud over terrassen fra huset og ud. Sæt stænger midt på, så markisen bliver lidt skrå, og regnen kan løbe af.

Hold drikkevarerne kolde
Drikkevarer skal dog være kolde. Men det klares også nemt udendørs. Stil uglaserede lerkrukker i skyggen et sted, hvor det lufter, og fyld dem med koldt vand. Sæt vin, sodavand, øl og andre drikke i krukkerne. Du kan naturligvis også mobilisere gæsternes køletasker eller grave et hul i jorden på et skyggefuldt sted, fore det med plast, fylde det med vand og lægge en plade over.

Levende lygter

Intet hygger i natten som levende lys. Almindelige stearinlys kan stilles ned i sand i store rødbedeglas langs terrassen, havens bede og gange.

Husk myggelys
Husk at anskaffe myggelys, som placeres på strategisk udvalgte steder. Petroleumslamper kan købes i meget billige udgaver, der lyser kraftigt. Eller du kan vælge havefakler, der bliver mere og mere populære.

Udendørs kaffebar
Ud på aftenen kan det være rart med lidt varmt at drikke. Rigger du remedierne til udendørs, kan gæsterne hjælpe sig selv, og du får tid til at nyde festen. Træk evt. en forlængerledning ud til el-kedlen, og sørg for, at der er råvarer og værktøj til te- og kaffebrygning, pulver til en solbærtoddy – som også børn kan li’ – eller ingredienser til en sjov kaffe med spiritus til de voksne. I stedet for el-kedlen kan du fylde kogende vand på termokander.

Mest læste artikler