Grill-opskrift: Vegetarburgere

Alle elsker en god vegetarburger, og der er ikke noget, der smager bedre end én, der er lavet på grillen.

vegetarburger

Alle elsker en god vegetarburger, og der er ikke noget, der smager bedre end én, der er lavet på grillen. Man får lidt røg og flammer, som giver ekstra smag. Der findes mange måder at lave veggieburgers på – her er Nikolaj Juels favoritter.

Burgerbollerne kan du købe eller bage selv efter din egen opskrift. Fyldet griller du.

Portobello-burger

  • 4 store portobellosvampe
  • 4 skiver gorgonzola eller anden blåskimmelost
  • En håndfuld cherrytomater, skåret i kvarte
  • En håndfuld rucola
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

1. Fjern stilken på svampene, og krydr med salt og peber.

2. Placér svampene på grillen med skindsiden ned. Grill svampene, til hullet, hvor stilken var, er fyldt med væde.

3. Vend svampene, og kom en skive gorgonzola på hver svamp. Grill i to minutter, og tag dem så af grillen.

4. Servér burgerne med cherrytomater, rucola og et par dryp olivenolie.

Den mexicanske vegetarburger

  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse sorte bønner
  • Et bundt koriander
  • 1 spsk. chipotle chili i adobo sauce (fra dåse)
  • 2 tsk. tørret oregano, gerne mexikansk
  • 1 æg
  • 2-3 spsk. mel
  • Salt
  • Olivenolie

Sådan gør du

1. Kom løg, hvidløg, koriander, chipotle og oregano i en foodprocessor. Brug indstillingen pulsechop/pulse funktion, til du har en fin masse.

2. Kom bønnerne i foodprocessoren, og pulsechop igen, til du har en grov fars.

3. Krydr med salt, og rør et æg samt mel i farsen. Kom farsen på køl i minimum 10 minutter.

4. Form farsen til fire lige store burgers, og kom dem på grillen. Servér burgeren med guacamole, rødløg, salatblade og en skive tomat.

Grill grønt

Vegetar grill

Tekst og opskrifter er fra bogen ‘Grill grønt’ af Nikolaj Juel, udgivet på Gyldendal. Du kan vinde bogen her.

Mest læste artikler