5 anderledes måder at lyse haven op på hele året rundt

Der er ikke meget, der når op på siden af en illumineret have. Her er fem bud på, hvordan det kan gøres – hele året rundt!

Det er skønt at være i haven, og med den helt rigtige belysning kan du nyde din have hele året rundt. Læs med og se, om der er en løsning, der passer helt perfekt til din have. 

Glas skaber stemning

Er du lidt fiks på fingrene, kan du sagtens kopiere dette flotte lyshegn. Brugte marmeladeglas har fået ophæng af tynd ståltråd. Lygterne hænges op – enten vilkårligt eller efter et fast system på hegnet. Så mangler du blot et fyrfadslys i hver, så er dekorationen færdig.

Lys i dåsen

Der findes mange udendørs lyskæder på markedet. Her er den iklædt tomme tomatsuppedåser. Dåserne har udskæringer, så lyset skaber spændende virkninger i buske eller træer – eller over terrassen.

Farvet glas og fuge

Her er glasstykker i forskellige størrelser limet på et billigt glas med lige sider. Et fyrfadslys skaber et smukt lys. Når limen er godt tør, kan du fuge, så overgangen mellem et glasstykke til det andet bliver flot. Spørg i en hobbyforretning, så du får den rigtige lim til formålet.

Faklen byder velkommen

En dekorativ fakkel forlænger hyggen, når mørket sænker sig. Fakler kan bruges hele året rundt. Her ses den i form af en finsk fakkel – en flot træstub, der fungerer som et lille bål. 
Lad de dekorative fakler byde velkommen i indkørslen eller langs havestien, så gæsterne oplever en særlig hyggestemning allerede ved ankomsten.

En lille tændblok i toppen af faklen gør det nemt at få gang i ilden, og faklerne brænder længe, så aftenens bålhygge er sikret uden besvær. Faklerne er et rent naturprodukt, så når ilden er brændt ud, er der ingen varme gløder, der skal tages med.

Diameter ca. 10 cm og 50 cm høj. Har en brændetid på ca. 3 timer. Set i Bauhaus til priser fra ca. 50 kr.

Med solens hjælp

Smart og smuk hyggebelysning fra Eva Solo. Serien af solcellelamper er funktionelle og stemningsskabende. Det enkle design skjuler det smarte solcellepanel fuldstændigt, men alligevel kan blot én opladning i fuld sol give lys ved havebordet, terrassen eller altanen i op til tyve timer.

Lamperne har alle on/off-knapper og også automatic-funktioner, der får lampen til at tænde, når mørket falder på. Set til priser fra ca. 500 kr.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler