Få den rette udebelysning med LED- og solcellelamper

Udebelysning i efterårs- og vintermørket behøver ikke at kræve meget energi – med LED- og solcellelys kan du sagtens skrue op for lyset, samtidig med at du holder elforbruget på et minimum.

Udebelysning med to funktioner

En gennemtænkt udebelysning har to funktioner. På den ene side
giver lyset hygge og pynt på mørke aftener, på den anden side skal lyset sørge for, at indkørsel, stier og døre er belyst, så det er nemt og sikkert at færdes, når det er mørkt.

Tænd lyset trådløst

Det kraftige funktionelle lys kan være styret af en føler, så det kun lyser, når der er brug for det – evt. kan en del af det styres pr. fjernbetjening, så du trådløst kan tænde lyset i carporten.

Udelamper udviklet til LED-pærer

Den nye generation af udelamper er udviklet til LED-pærer, der er den mest besparende pære på markedet. Måske tænker du, at det er ”dem med grimt, blåt lys”. Men køber du en LED-pære med farvetone Kelvin 2700 til 3000, har den en behagelig gullig farvetone, ligesom en glødepære.

LED-pærer holder meget længe

LED-pærer er 5-10 gange mere energieffektive end halogenpærer, og en stor del af LED-pærerne (dem med energimærke A) er også mere effektive end sparepærer. Oven i købet har LED-pærer typisk en levetid på 10.000-30.000 timer – eller cirka 10-30 år ved tre timers daglig brug; nok så vigtigt, da mange udelamper er vanskelige at skifte pære i.

Effektive solceller

Også solcellelamper har undergået en udvikling. Slut med små skæve bedlamper, der sjatlyser gulligt, når der har været sol nok.

I dag kan du købe solcellelamper, hvor solcellerne er effektive og giver strøm nok til ordentligt lys, naturligvis fra LED-pærer. Nogle endda styret med egen føler, så lampen lyser kraftigere, når der går en person forbi. Nemt, enkelt, billigt – og i
øvrigt uden ledning.

Lys giver huset karakter

Udebelysning er et overraskende kreativt virkemiddel; nøje udvalgt belysning iscenesætter dit hus, skaber atmosfære og gør det hyggeligt at kigge ud i haven på en mørk vinteraften. Det kan sætte fokus på spændende detaljer ved huset, forstærke helhedsindtrykket eller fx sætte eksotiske planter eller havens flotteste træ i fortjent rampelys.

Det er ikke for ingenting, at lysdesignere bliver ansat til at give ekspertråd om optimal fremtoning af berømte bygninger ved hjælp af den bedst mulige udebelysning.

Læs mere om, hvordan du finder den mest energirigtige belysning

Spændende effekt

Udendørs lamper findes i alle varianter. Indbyggede, stående eller liggende, til montering på væg, tag og stolper, eller ganske enkelt belysning, du kan stikke i jorden. Nedgravet belysning i indkørslen giver en spændende effekt – og viser samtidig vej.

 

Mest læste artikler