Ny bog guider til indretning af den lille have

Jo mindre haven er, jo flere overvejelser skal der til for at få den til at fungere godt. Med god planlægning er det dog utroligt, hvor meget der kan blive plads til. Det viser ny havebog, der guider til, hvordan du kan indrette dine udendørs kvadratmeter præcis, som du drømmer om - på trods af størrelsen.

Der kommer flere rækkehuse og klyngehuse med små haver i disse år, hvor udstykninger bliver mindre, og gårdhaver og små urbane haver skyder op i byerne. Heldigvis ønsker flere familier med børn og karrierer sig en nem lille have, og for dem der er kommet lidt op i årene og har færre kræfter, er en mindre have også langt mere overkommelig. 

De få kvadratmeter efterlader dog ikke meget plads til at udleve store botaniske drømme. Har du selv en lille have, som du har svært ved at indrette optimalt, har vi derfor gode nyheder til dig. Med den nye havebog, Den store bog om små haver, viser have-journalisten Nina Ewald nemlig, hvordan du med lidt god planlægning kan forandre din lille have til et skønt og personligt fristed.

Jo mindre en have er, des flere overvejelser

Første del af bogen introducerer grundlæggende teknikker til at designe små haver. Her kan du læse om alt, der er værd at vide, når du skal i gang med at planlægge din egen lille have – hvad enten du skal begynde helt fra scratch eller omlægge en ældre en af slagsen.

Jo mindre en have er, des flere overvejelser skal der til for at få den til at fungere godt. Derfor giver bogen gode ideer til, hvordan du kan udnytte pladsen optimalt. Samtidig gennemgår den alverdens egnede planter, træer og buske til frodighed, vildskab, prydhave og køkkenhave.

Uanset om du drømmer om en romantisk have fyldt med blomsterrigdom, vild natur og dyreliv, eller om du hellere vil holde en minimalistisk havestil med plads til afslapning, kan det sagtens lade sig gøre. Du kan også finde plads til børn og leg eller køkkenhave og drivhus alt afhængig af, hvad der passer til din families sammensætning.

Besøg 13 små haver

Det kan måske være svært at forestille sig, hvordan den lille have kan blive til det personlige fristed, du drømmer om, hvis du ikke har set flere velfungerende, små haver med egne øjne.

Derfor har Nina Ewald besøgt 13 fantastiske, små haver i størrelser lige fra 52 til 365 kvadratmeter. Haverne er vidt forskellige i stil og indretning, men fælles for dem er ejernes entusiasme, der kan inspirere dig til at skabe din drømmehave, uanset om du er ung eller ældre, single eller del af en storfamilie.

‘Den store bog om små haver’ udkommer den 28. maj 2019. Den indeholder 300 fotos af skønne haver og 13 forskellige haveplaner. Bogen er udgivet af Forlaget Nice og koster 300 kroner.

Mest læste artikler