Ny bog bringer dig tæt på Tivolis blomstrende univers

Nu kan du komme helt tæt på Tivolis blomstrende univers med den nye coffee-table-bog, der med over 800 billeder viser aspekter af den gamle have, som aldrig er set før. Livsstilsbogen vil uden tvivl være den oplagte gaveide for alle, der sætter pris på den grønne del af Tivoli.

Et er, at de fleste børn og barnlige sjæle går i Tivoli for at opleve, at det kildrer i maven, når rutsjebanen kører, eller det gyldne tårn tager fart over København. Men den gamle have og forlystelsespark rummer også en stor fortælling i de grønne oaser.

Ja, spørger man Tivolis chefgartner, Tom Knudsen, vil han også slå fast, at Tivoli er en have med forlystelser i – og ikke en forlystelsespark, hvor der tilfældigvis er haver i.

I en ny bog, kan du nu komme helt tæt på Tivolis mange smukke haver.

Tivolis mange haver

Forårets tusind tulipaner, Den Japanske Haves harmoni og noget så simpelt som barken på Tivolis træer rummer en stor historie. Af den grund har fotograf Ann Malmgren tilbragt adskillige timer i haven. Ikke for at prøve gynger og karruseller, men for at fotografere haven og alle dens smukke detaljer.

Samtidig har haveskribent og forfatter Marian Haugaard Steffensen nøje beskrevet planterne, bygningerne og tankerne bag bedene, og det er blevet til den nye bog Tivoli – en eventyrlig blomstrende have.

Forskellige årstider

Projektet med bogen har løbet over lang tid, da Tivolis have tager sig ud på forskellige eventyrlige måder i årets forskellige årstider og mærkedage. Under arbejdet har havens chefgartner Tom Knudsen og de øvrige gartnere fortalt om planterne, tankerne bag bedene og de planer, der har været for haven.

Derfor giver bogen dig mulighed for at komme helt tæt på den blomstrende verden, og endda opdage hemmelige haver, der normalt er skjult for gæsters øjne.

Mange blomstrende billeder

Tivoli – en eventyrlig blomstrende have sætter fokus på det Tivoli, der får haven til at skille sig ud blandt Danmarks andre forlystelsesparker, og bogens mange billeder bringer dig ind i et både poetisk og eventyrligt univers, som mange måske ikke kender – men gerne vil kende. 

Bogen udkommer den 29. maj på forlaget Turbine. Forfatter er Marian Haugaard Steffensen, mens fotograf Ann Malmgren har taget bogens mange billeder. Forord er skrevet af Tivolis direktør Lars Liebst. Vejledende pris er 349,95 kroner.

Du kan læse et ekslusivt uddrag af bogens afsnit om Tivoli-restauranten Mazzolis hemmelige køkkenhave her

Mest læste artikler